Fiskepakke på grillen er superkjapp og god hverdagsmiddag. Dette kryddersmøret kan lages i god tid i forveien og opppbevares i fryseren.  Lag gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang. Rull kryddersmøret til en pølse, ca. 3 cm i diameter og oppbevar i kjøleskapet hvis du skal bruke det med en gang, eller i fryseren hvis du vil spare det til senere grillmiddager.

Du kan gjerne lage kryddersmør med andre smakskombinasjoner, her finner du tre gode kryddersmør du kan variere med. 

Slik lager du fiskepakke på grillen

Det er enkelt å grille verdens beste fiskepakke. Det viktigste er at du bruker grønnsaker som trenger like lang tid på å bli ferdig.  Bruker du grønnsaker med lenger tilberedningstid, som for eksempel gulrøtter, bør disse enten skjæres i enda mindre biter eller forkokes litt før du har dem i pakken.

Pass på at pakken er helt tett, slik at all den gode fuktigheten ikke fordamper underveis.

Fiskepakke i ovnen

Hvis det regner ute, kan du lage fiskepakke i ovnen. Da kan du bytte ut aluminiumsfolien med to ark bakepapir per pakke. Fordel grønnsaker og fisk som beskrevet over, brett pakkene tett sammen (krøll dem gjerne i sidene) og la dem steke i ovnene ved 180 grader i 12-15 minutter. 

<<PRØV OGSÅGresk fiskepakke med oliven og fetaost>>

Fiskepakke med asiatiske smaker på grillen.

Fiskepakke på grillen er lettvinn og god hverdagsmat.

FISKEPAKKE PÅ GRILLEN MED ASIATISKE SMAKER

Porsjoner: 4

Tid: 45 min.

Kryddersmør:

  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 cm ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 lime, saften av
  • 1 potte koriander, finhakket

 

Fiskepakke

  • 1 bunt vårløk
  • 1 pk aspargestopper
  • 1 squash
  • 4 torskefileter 
  • salt og pepper
  • 1 liten potte koriander, hakket
  • 1 lime, i båter

  

Slik gjør du:

  1. Lag kryddersmøret: Bland alle ingrediensene og sett i fryseren eller kjøleskapet.
  2. Grovhakk grønnsakene og fordel dem i 4 ark aluminiumsfolie eller aluminiumsform.
  3. Krydre fisken med salt og pepper, fordel kryddersmør i pakkene og brett pakkene tett sammen. Krøll gjerne kantene slik at pakkene blir helt tette.
  4. Grill fiskepakkene på indirekte, medium varme til fisken er ferdig, ca. 12-15 minutter. Dryss over frisk koriander og ha i limebåter rett før servering