Beina til kongekrabben er lange, ganske smale og har et mykt skall. Fiskeansvarlig hos Coop Mega Skøyen, Jørn Edvard Thalberg, bruker helst en glatt kokkekniv når han skal dele beina.

-  Del først beina i leddene, deretter legger du beina med undersiden (den lyse) siden opp og skjærer beina i to på langs. Dette gir den peneste snittflaten, forklarer han.

Noen sverger til saks, men dette gir ikke like pent resultat, mener Jørn. Gratinér kongekrabben med smør, sitron og friske urter, så har du en herlig forrett.

<<FLERE TIPS: 7 fantastiske retter til skalldyrfesten>>

Gratinert kongekrabbe med sitron, smør og urter.

GRATINERT KONGEKRABBE MED URTER OG GRANATEPLE 

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 krabbeben
  • salt og pepper 
  • skall fra ½ sitron 
  • 3 ss smør 
  • 2 ss finsnittet persille og gressløk
  • 2 ss granateplekjerner

 

Slik gjør du:

  1. Del krabbebeina på langs med en skarp kniv. Krydre med salt og pepper. 
  2. Riv sitronskall og bland med smør og litt av de friske urtene.
  3. Bak krabbebeina i ovnen på 300 grader overvarme i fem minutter. 
  4. Dryss over resten av rutene granateplekjernene. Server med en skvis sitron over.