Hvem vil vel stå timevis på kjøkkenet når det er utendørs alt foregår? Sommermaten skal være kjapp og enkel og da er det lite som slår denne meksikanskinspirerte rekesalaten med mangosalsa. 

Småfrekk mangosalsa

Sødme fra mango og tomat er med på å balansere den sterke smaken fra chilifrukten, og sammen med fersk koriander og lime får du den autentiske meksikanske smaken. 

Det er denne pikante smakskombinasjonen som gjør mangosalsaen spennende, men det er likevel ikke meningen at den skal være så sterk at den overdøver alle de andre gode smakene. 

<<PRØV OGSÅ: Spicy reker med ingefær, hvitløk og lime>>

Pimp opp rekefesten med herlig grillet avokado og spenstig mangosalsa.

Pimp opp rekefesten med herlig grillet avokado og spenstig mangosalsa.

Velg riktig chili

I denne oppskriften har vi derfor valgt jalapeño, en chilifrukt som ligger i den mildere enden av scovilleskalaen. Fjerner du de hvite frøfestene og skilleveggene fjerner du også mye av styrken og på den måten kan du regulere smaken. Frøene er ikke sterke men de er ikke så delikate å knaske på så det er best å fjerne de også. 

Bare husk å bruke hansker når du jobber med chili – så slipper du mye potensiell smerte senere!

<<REKESALAT: Frisk og spicy rekesalat med nudler>>

Alt kan grilles – også avokado!

Avokado er nok mest brukt slik den er, eller most i guacamole og på avokadosandwich, men visste du at den også kan legges på grillen? 

Grillet avokado er godt som tilbehør til grillmaten, eller som forrett eller lett sommersnacks. Det er superenkelt, sunt og digg og passer ypperlig til å fylles med ferske reker og den smakfulle mangosalsaen.

<<HERLIG SALSA: Marinert kveite med eksotisk salsa>>

Grillet avokado med mangosalsa og reker

Sprek mangosalsa, ferske reker og grillet avokado passer utmerket som en lett lunsjrett eller appetittvekker til sommerens store grillfest!

<< Har du prøvd ananas på grillen? Oppskrift på grillet ananas med kylling og spicy peanøttdipp. Du kommer til å bli helt hekta! >> 

GRILLET AVOKADO MED MANGOSALSA OG REKER

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 15 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

 • 1 stk. mango, i små terninger
 • 2 stk. tomat, i små terninger
 • 1 stk. jalapeño, finsnittet
 • 2 ss fersk koriander, finhakket
 • 1 ss limesaft, ferskpresset
 • 1 ss extra virgin olivenolje
 • Salt og pepper
 • 2 stk. avokado, delt i to
 • 1 ts sitronsaft
 • 1 ts olivenolje
 • 250 g ferske reker, ferdig renset

 

Slik gjør du:

 1. Skjær mango og tomat i små terninger (bruk kun fruktkjøttet på tomatene). Ha i en skål sammen med finsnittet jalapeño og fersk koriander.
 2. Ringle over limesaft og olivenolje og smak til med salt og pepper.
 3. Del avokado i to. Bland sammen olje og sitronsaft og pensle avokadokjøttet med blandingen. Legg på grillen med snittflaten ned i 3-5 minutter. Server med mango- og tomatsalsa og ferske reker.

 

(kilde: Wikipedia og Illustrert vitenskap)