Hummer du kjøper i butikken er ferdigkokt. Hos Coop Mega får du kjøpt ferdigkokte hummer i fiskedisken. Disse skal ha mye kortere tid på grillen enn de som er rå, så en varm grill er essensielt for godt resultat.

Del hummeren i to ved å stikke en skarp kniv gjennom hodet og fører den langs kroppen og halen. Legg hummerstykkene med snittsiden ned på tørkepapir slik at overflødig væske renner av.

Pensle snittflaten med litt olje og grill med snittflaten ned på grillen i ett minutt. Snu hummerstykkene og pensle rikelig med pesto på snittflaten. Grill skallsiden i ett minutt og server med en gang.  Hummer smaker nydelig i seg selv, men for å få et fullverdig måltid ut av hummeren trenger vi spennende tilbehør.

Oppskrift på grillet hummer med korianderpesto.

En god salat er alt du trenger av tilbehør til grillet hummer. Fennikel er den deilige knollen som smaker lett av lakris, og som passer perfekt til skalldyr og fisk. Legg til eple og reddiker, så har du en spennende salat til hummeren.

Korianderpesto til hummer

Koriander og skalldyr er en deilig kombinasjon. En pesto laget av frisk koriander, cashewnøtter og parmesan er akkurat det lille tilbehøret som skal til for å gi hummeren en førsteklasses behandling.

Å lage pesto selv er enkelt. Du trenger en stavmikser eller blender, og utstyret vil gjøre jobben for deg. Det er viktig å få den riktige balansen av syre og friskhet i pestoen, så smak til med rikelig sitronsaft.

<<LES OGSÅ: Du trenger ikke pastamaskin for å lage hjemmelaget pasta og ekte italiensk pesto.>>

Grill sitronene

Del sitronene i to og legg snittflaten ned på en varm grill. Nå vil sukkeret i sitronen karamelliseres og det gir en deilig sødme til sitronen. Når du presser sitronen over hummeren, vil du få en rund og herlig sitronsmak som hever smaken til nye høyder.  Server hummeren med en frisk og god fennikel- og eplesalat.

Oppskrift på grillet hummer med korianderpesto.

Hummer, også kalt havets kardinal, er både enkel og delikat festmat. Beregn en halv hummer per person og server med ekstra pesto, salat og en halv grillet sitron til hver. Grillet landbrød er også et perfekt tilbehør.

GRILLET HUMMER MED KORIANDERPESTO

Dette trenger du til fire personer:

  • 2 kokte hummer, delt i to på langs
  • 2 sitroner, delt i to

 

Koriandertpesto:

  • 1 stor krukke koriander
  • 50 g cashewnøtter, hakket
  • salt, pepper
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 35 g finrevet parmesan
  • ca 1 dl vanlig olivenolje
  • Sitronsaft til smaking

 

Fennikel- og eplesalat:

  • 2 grønne epler, i tynne staver
  • 1 stor fennikel, skåret tynt i skiver
  • 4 reddiker, skåret tynt i skiver
  • feltsalat eller blandet grønn salat

 

Dressing:

  • ½ dl god olivenolje
  • 1 sitron, saften
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Lag pestoen ved å blende alle ingrediensene med en stavmikser eller i en blender. Smak til med sitronsaft.
  2. Bland salatblader medeplestaver og  tynne skiver fennikel og reddiker.
  3. Lag dressingen til salaten ved å blande alle ingrediensene. Vend i salaten rett før servering.
  4. Legg sitronene på grillen med snittflaten ned. Når flatene er karamelliserte og brune er de ferdige.
  5. Legg snittflaten på hummerne på varm grill i 1 minuttet.
  6. Smør korianderpesto på snittsiden på de fire halve hummerne. 
  7. Snu og grill videre på direkte varme i 1 minutt. Hummeren er ferdigkokt, så den skal ikke ha mye varme.
  8. Server hummerne med salat, grillet sitron og mer korianderpesto. Et stykke grillet landbrød vil også være et deilig tilbehør.