Når du lager fiskepinner selv, så vet du at det er ren fisk i dem. Dessuten er det ikke vanskelig å få den herlige, sprø skorpen utenpå.

En frisk og god råkostsalat og nykokte poteter eller potetstappe er helt topp ved siden av.
Har du lyst til å gjøre litt mer ut av grønnsakene, kan du lage en variant av «coleslaw». Det er bare å snitte grønnsakene fint og blande dem med litt majones, dill og sitronsaft.

Når du koker potetene og vender dem i smør, salt og pepper kan vi love at de blir ekstra gode.

HJEMMELAGDE FISKEPINNER MED RÅKOSTSLAW OG SMØRKOKT POTET

4 porsjoner

  • 600 g fiskefilet f.eks. sei, laks eller torsk
  • Salt og pepper
  • 2 dl mel
  • 2 egg, sammenpisket
  • 3 dl strøkavring, ev. pankomel
  • Olje, til steking (bruk gjerne frityr for større kontroll på varmen)
  • 1 gulrot, revet § 1 fennikel, i strimler
  • 1 stangselleri, i strimler
  • 1 bnt vårløk
  • 2 dl majones
  • 3 ss dill, finhakket
  • 1 sitron, saften
  • 8 amadinepoteter
  • 100 g meierismør

 

Slik gjør du:

  1. Skjær fisken i størrelse med vanlige fiskepinner, og krydre med salt og pepper.
  2. Snu fisken først i mel, så i egg, og til slutt i strøkavring. Stek fiske­pinnene i olje til de er gjennomstekte og sprø utenpå.
  3. Bland de kuttete grønnsakene sammen med majones, dill og sitron­saft. Smak til med salt og pepper.
  4. Skrell potetene og kok de møre i vann, sil av vannet og tilsett meierismør, salt og pepper.

<< Se andre spennende fiskeoppskrifter her >>