Lobster Rolls er en klassiker fra USA. Retten består av et luftig og smøraktig brød fylt med deilig smørposjert hummerkjøtt.

Den første Lobster Roll i verden ble servert på restaurant Perry’s i Milford, Connecticut i 1929. Lobster Roll er veldig populære oppover hele den amerikanske østkysten og helt opp til Canada. Der kan du faktisk kan kjøpe hummer på McDonald’s, i en Lobster Roll.

Velg bærekraftig hummer

Den norske hummeren er ikke bærekraftig, derfor bør man velge hummer som det finnes nok av. Svensk og kanadisk hummer er gode alternativer, disse finner du i fiskedisken hos Coop Mega.
Dessuten er den kanadiske hummeren rimelig og egner seg til denne type mat. Kongekrabbe er også et godt alternativ, den har den samme delikate kjøttkvaliteten som hummer.

Perfekt sommermat

Lobster Roll er den perfekte sommermaten. Dette er akkurat det du vil spise når solen varmer og du sitter og dypper beina i vannet. Det er rett og slett kosemat av ypperste kvalitet.

Du kan servere deilige hjemmelagde pommes frites og en deilig spicy majones til, eller du kan spise den som den er – i hånden. 

KLAR FOR SNADDERMAT NR 1? Lag supersaftige fish'n chips - hele familien vil elske det.

Bruk hele hummeren

Hummer er en eksklusiv råvare, så det er viktig å ikke sløse. Hvorfor ikke bruke skallet til å lage en smakfull hummersuppe dagen etter?
Det gjør du enkelt ved å brekke opp skallet og frese bitene i litt olje i en gryte. Tilsett et shotglass Cognac, et par skjeer tomatpuré, grovhakket fennikel, to stjerneanis, hvitløk og løk. Dekk med vann og kok opp. Etter en halvtime siler du av kraften, koker den opp med kremfløte og har verdens beste hummersuppe.

Har du lyst på en annen seriøst god fiskesuppe, bør du prøve denne fiskesuppen med økologisk laks og blåskjell.

Det viktige brødet

Det er klart at du kan ta en snarvei og bruke bagett eller pølsebrød. For all del. Men når du har en så eksklusiv råvare som hummer, er det viktig å velge det beste brødet i verden. Og det brødet baker du selv.

Vi gir deg oppskrift på perfekt Lobster Roll: 

Trenden fra USA har tatt av i Europa, og alle skal spise hummer. Lag herlige Lobster Rolls med hummer neste gang du vil kose deg i sola.

Lobster Roll er amerikasnk østkystmat på sitt beste. Bruk bærekraftig hummer som du får kjøpt hos Coop Mega og lag sommerens deiligste kosemat.

Lobster Roll

Dette trenger du til 4 personer:

Brødene:

  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 190 ml melk
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss tørrmelkepulver (kan droppes)
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 ss romtemperert smør

Fyllet:

  • 2 kanadiske hummer
  • 2 ss smør
  • sprø salat eller nykål, i tynne strimler
  • dill
  • 4 ss majones
  • 4 ss crème fraîche
  • 2 ts sitronsaft
  • salt, pepper

Slik gjør du:

  1. Varm melken til 37 grader. Bland gjær, sukker og melk og la det stå i ca. 10 minutter. Det skal nå danne seg et skum på toppen. Hvis det ikke gjør det, bør du starte forfra, for dette er avgjørende for et perfekt resultat.
  2. Hell over i en bakebolle og tilsett mel og salt. Så tilsetter du smøret. Elt i ti minutter med en kjøkkenmaskin. Deigen skal være klissete. Hev i en time på et lunt sted.
  3. Legg deigen på en melet kjøkkenbenk. Deigen skal nå føles lett og litt sleip. Form fire avlange brød og legg dem på et bakebrett med bakepapir på. Fukt et kjøkkenhåndkle og legg over. La emnene heve på benken i 45 minutter. Pensle med melk før du steker dem på 200 grader, varmluft i 12-15 minutter.
  4. Når du tar ut brødene pensler du dem med smeltet smør mens de er varme. Snitt brødene slik at du kan fylle dem.
  5. Hummeren renses for kjøtt og deles i passende biter. Vend hummerkjøttet i smeltet smør. Salt og pepre forsiktig.
  6. Bland salat/kål med dill, majones, crème fraîche, sitronsaft og salt og pepper. Vend hummerkjøttet i salaten og fyll brødene med deilig hummersalat.

 

(Kilde: Wikipedia)