Skagenrøre er en klassisk rømme/majones-blanding med reker. Du kan godt kalle det en form for rekesalat.

Men selv om det er en klassiker, er det lov å variere den.
Du kan blande krepsehaler med rekene, eller toppe det hele med lakserogn eller en annen type rogn.

Ofte serveres Skagenrøre på ristet brød, men du kan like gjerne toppe en halv avokado med den herlige rekerøren.
Den er også god på bakt potet eller som tapas på små kjeks.

KLASSISK SKAGENRØRE SANDWICH
4 porsjoner

  • 1 dl rømme
  • 2 dl majones
  • 600 g reker, rensede
  • 1/2 rødløk, hakket
  • 2 ss dill, hakket
  • Salt og pepper
  • ½ sitron, saften
  • 4 skiver godt brød
  • 4 blader hjertesalat

 

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen rømme og majones i en bolle, og vend inn reker, løk og dill. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  2. Rist brødet litt i stekepannen, legg på hjerte­salatblad og topp med skagenrøre, dill og litt ny kvernet pepper.

<< Glad i reker? Se våre beste oppskrifter med reker her >>