Krabbe er ikke bare festmat, men er utmerket å bruke i en herlig pastarett på en helt vanlig tirsdag. Vi har gitt krabben selskap av en  kremet sitronsaus, med fersk pasta og aromatisk basilikum. Resultatet er noe som ligner mer på et italiensk festmåltid enn en vanlig norsk hverdagsmiddag.

Kremet pasta med «norsk» vri

Taskekrabbe er den krabbesorten som er mest utbredt her i Norge, og likevel havner den fantastisk smaksrike råvaren altfor sjelden på handlelista. En grunn til det kan være mangel på inspirasjon til gode og lettvinte hverdagsretter hvor krabbe spiller hovedrollen. Det er en feil vi vil rette opp.

Denne raske og lettvinte pastaretten er inspirert av den italienske retten «pasta al limone». Syrlig og kremet sitronsaus passer perfekt sammen med lett søtlig hvitt krabbekjøtt. Salt parmesanost og nydelig frisk basilikum setter selvsagt prikken over i’en.

<<PRØV OGSÅ: Nytt og spennende tilbehør til krabbe>>

kremet pasta med krabbe og sitron

Hvitt krabbekjøtt med en frisk og syrlig sitronsaus løfter pastamiddagen til et helt nytt nivå!

Krabbe på menyen

I krabbesesongen, fra august til desember, finnes det fersk krabbe i fiskedisken hos din lokale Coop Mega-butikk. Da har vi både hele krabber, fylte krabber og krabbeklør.

I tillegg har vi sesongprodukter som for eksempel Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell. Det er ferdigrenset krabbekjøtt som egner seg godt til både krabbekaker, en deilig påleggsalat og til herlige pastaretter.

<<PRØV OGSÅ: Lun potetsalat er deilig tilbehør til krabbe>>

kremet pasta med krabbe og sitron

Kremet pasta med hvitt krabbekjøtt og sitron er himmelsk godt og ikke minst lettvint. Passer perfekt både til hverdagsmiddagen og når du skal invitere gjester.

KREMET PASTA MED KRABBE OG FRISK SITRONSAUS

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 20 minutter
Porsjoner: 2

Dette trenger du:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 stk. gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk. sitron (økologisk), saften av
  • 2 ss sitronskall, revet
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl grønnsakkraft
  • 1 ts flaksalt
  • 0,25 ts nykvernet pepper
  • 1-2 ts sukker
  • 200 g hvitt krabbekjøtt (f.eks. Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell)
  • 300 g fersk tagliatelle/fettuchine + pastavann
  • 1 dl parmesanost, revet
  • 4 stk. krabbeklo (kan sløyfes)
  • 2 ss basilikum, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp olje og smør i en dyp stekepanne på middels sterk varme. Surr løk under omrøring til den blir myk og blank.
  2. Tilsett hvitløk, sitronsaft og revet sitronskall. Rør om og la det surre 1 minutt.
  3. Rør inn fløte og kraft, kok opp under omrøring og la sausen småputre i ca. 10 minutter. Krydre med salt og nykvernet pepper. Smak til med sukker for å balansere syrligheten.
  4. Kok pasta som anvist på pakningen. Hell av kokevannet, men ta vare på litt til pastasausen. Hvis sausen blir for tykk, kan den spes med litt av pastavannet.
  5. Rør krabbekjøttet inn i sitronsausen og vend alt godt sammen med den ferdigkokte pastaen. Dryss på revet parmesanost og server med krabbeklør og finhakket basilikum.