sild
Julesild med blåbær
Ingen jul uten god sild på bordet! Hvorfor ikke lage en skikkelig lekker blåbærsild til jul i år? Lag en ekstra porsjon, så har du fine gaver til alle sildeelskerne du kjenner.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
500 gsildefilet
200 gfrosne blåbær
3 dlvann
1 og en halv dlsukker
1 dl7% eddik
1 stkrødløk
15 stkhele pepperkorn
1 buntdill
Fremgangsmetode
Bland vann, sukker, eddik og pepperkorn i en kasserolle og kok opp.
Del rødløken i skiver og ha over i laken.
Hell bort smeltevannet fra blåbærene og ha dem over i laken. Skru av temperaturen.
Del silden i mindre biter og legg på et rent glass.
Hell laken over silda og sett kaldt i to-tre dager før de skal spises så smaken får satt seg.
Serveres med fersk dill.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆