Nå er de norske krabbene på sitt aller beste. De ferdigrensede krabbeskjellene du får kjøpt i fiskedisken hos Coop Mega består av både det hvite og det brune kjøttet. På toppen av skjellet ligger en klo og noen ganger litt rogn.

Ett ferdigrenset krabbeskjell er mat nok til én person hvis du har klassisk tilbehør som toast, majones og sitron.  

Godt tilbehør til krabbe

Krabbe er egentlig en veldig takknemlig råvare å smaksette. Krabbe smaker godt med asiatiske krydder, og du kan gjerne bruke mye chili. Krabbe passer også godt sammen med klassiske nordiske råvarer, velg gjerne tilbehør som er kremete. En kremete potetsalat er derfor et godt valg til krabbe.

Oppskrift på lun potetsalat med fennikel til krabbe.

Potetsalaten vi har laget består av masse finskåret fennikel for krønsj og deilige franske, små sylteagurker (cornichons) for syre.

Dressingen til denne potetsalaten består av fyrrig sriracha (vietnamesisk chilisaus), sitronsaft, persille og vårløk. Den deilige dressingen vendes med potetterninger og tynne skiver av fennikel.

<<LES OGSÅ: Har du smakt asiatisk pepperkrabbe? Lær deg å lage denne utrolig deilige retten av krabbeklør og asiatiske smaker.>>

Slik får du sprø fennikel

Et lurt tips for å få ekstra sprø fennikel er å legge skivene i iskaldt vann med en gang de er skåret tynt. Sørg for å tørke fennikelskivene godt med papir før du blander dem i dressingen.

Bruk helst en manolin for å få skivene skikkelig tynne. Du kan også bruke siden på et rivjern.  

Rist brødet

Velg gjerne surdeigsbrød som tilbehør til krabbefesten. Ristet surdeigsbrød har en herlig sprø flate og en myk kjerne, som er perfekt å legge krabbekjøttet på. 

Oppskrift på lun potetsalat med krabbe.

Server krabbeskjellene på et fat og salaten for seg. Nå kan gjestene selv bestemme hvor mye krabbe og hvor mye av den deilige kremete potet- og fennikelsalaten de vil ha.

KRABBE MED LUN POTETSALAT 

Dette trenger du til fire personer:

  • 12 medium poteter, skrelt og skåret i store terninger
  • 1 stor fennikel
  • 1 boks crème fraîche
  • 1 ts sriracha eller annen sterk chilisaus
  • 4 cornichons, finhakket
  • 2 ss persille, finhakket
  • 3 vårløk, finskåret
  • salt og pepper
  • 1 sitron
  • 4 rensede krabbeskjell
  • 4 skiver surdeigsbrød

 

Slik gjør du:

  1. Kok potetene møre.
  2. Skjær fennikel i tynne skiver.
  3. Bland crème fraîche, sriracha, cornichons, persille og vårløk. Smak til med salt, pepper og sitron.
  4. Vend forsiktig de kokte potetterningene og fennikelskivene i dressingen. Server sammen med krabbeskjell og ristet surdeigsbrød