Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Lutefisk med julekrydder, sennepsskum og potet- og baconkompott

Julekrydder setter en ekstra spiss på lutefisken. Skum opp sennepssausen så den blir lett og luftig, og bland kokte, knuste poteter med herlig sprøstekt bacon.

Lutefisk med julekrydder, sennepsskum og potet- og baconkompott

35min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

lutefisk

grovt salt

malt anis

fennikelfrø (ristet og malt)

malt sort pepper

lettmelk

fløte

grov sennep

fin sennep

maisenna

baconterninger

meierismør

kokte poteter (knust med en gaffel)

Fremgangsmetode

Salt lutefisken i ca. 45 minutter før du skal steke den slik at den slipper litt av fuktigheten.
Krydre fisken med malt anis, fennikel og sort pepper, og bak den i ovnen på 200 °C i ca. 35 minutter.
Kok opp melk, fløte og sennep. Jevn det med maisennamel blandet ut med litt vann og smak til med salt og pepper.
Du kan gjerne skumme sausen med stavmikser eller melkeskummer for å få den litt ekstra lett og luftig.
Stek baconet i pannen, tilsett smøret og bland inn potetene.
For å gjøre det ekstra lekkert kan du blande det i en kopp eller en liten kakering og hvelve det på tallerkenen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆