Fish and chips er lett å like. Det er noe med den herlige, sprø paneringen som er så tiltalende. Når du panerer fisken i mandler og øl og steker den i ovnen får du litt av den samme sprø og gode følelsen, samtidig som du slipper frityroljen.

<< PRØV OGSÅ: Ovnsbakt skrei med spekeskinke og cherrytomater >>

Mandler og øl setter i tillegg ekstra god smak på fisken.
Grønn ertepuré lager du veldig enkelt av frosne erter. Da får du all den friske, gode smaken av erter, og så blir den utrolig fin på farge.
Sprø, wokede grønnsaker er ekstra godt til, og litt hakket chili gir det lille stinget som løfter stemningen.

<< PRØV OGSÅ: Fisketaco med skrei >>
  

MANDELPANERT SKREI MED STEKTE GRØNNSAKER OG ERTEPURÉ

4 PORSJONER / 30 MINUTTER

½ dl hvetemel
1 liten boks lyst øl
½ dl strøkavring
1 ts salt
½ dl mandler, finhakket
2 ts timian, finhakket
4 skreifileter uten skinn og bein
2 ss olivenolje
300 g frosne erter
2 ss smør
2 ss lettrømme
1 ts salt
1 ts pepper
2 gulrøtter, finsnittet
1 rødløk, skåret i skiver
1 brokkoli, kun stilken
1⁄2 rød chili

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Ha hvetemel og øl i hver sin skål. Bland strøkavring, salt, finhakkede mandler og timian i en tredje skål.
  3. Legg skreifiletene først i hvetemel, så i øl og rull dem til slutt i mandelblandingen. Legg dem på stekebrettet, drypp med olivenolje og bak i ovnen i 12-15 minutter.
  4. Lag ertepuré: Kok ertene møre i vann. Sil av vannet og kjør ertene til puré sammen med smør og rømme, salt og pepper.
  5. Wokede grønnsaker: Finsnitt gulrøtter, rødløk og brokkolistilken. Finhakk chilien. Stek grønnsakene og chili møre i en varm panne. Server panert skreifilet med grønnsaker og ertepuré.