Du har kanskje servert stekt bacon til hvit fisk tidligere? Men har du prøvd salt spekeskinke til? Det er et magrere, men vel så godt alternativ til den milde fisken. Og så ser det jo utrolig lekkert ut når du pakker den fine spekeskinken rundt fiskestykkene.

Dette er rett og slett en fiskerett det er lett å like. I tillegg er den enkel og rask å lage. Du har alle ingrediensene i en form, som du steker i ovnen. Enklere blir det ikke.

<< PRØV OGSÅ: Ovnsbakt skrei med pesto og lun linsesalat >>

Samtidig er det noe litt italiensk over den festfine skreien. Hvit fisk, røde småtomater og spekeskinke med et grønt dryss på toppen, det er de italienske fargene.
De små tomatene gir masse farge, saftighet og smak til retten. Revet sitronskall og sitronsaft setter en liten spiss på det hele.
Server den med god potetstappe eller kokt ris til. Og vi lover deg at du kommer til å høste mye ros når du serverer dette til middag.

OVNSBAKT SKREI MED SPEKESKINKE OG CHERRYTOMATER

4 PORSJONER / 20 MINUTTER

3 ss olje
1 sitron, saft og skall
2 kvister rosmarin
4 fileter av skrei
4 skiver spekeskinke
400 g cherrytomater
1 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland 1 ss olje med sitronsaft, -skall og hakket rosmarin og smør dette på fiskefiletene.
  3. Pakk fisken inn i en skive spekeskinke. Ha resten av oljen i en ildfast form og legg fiskefiletene og cherrytomatene i formen. Kvern pepper over, og bak i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er ferdig og tomatene er varme.
  4. Server gjerne med potetmos eller ris.