Torsk trenger bare  i undekant av ti minutter i ovnen for å bli saftig og god. Når du smører torsken inn med en herlig krydderblanding får du en mørk skorpe som er en fin kontrast til det hvite fiskekjøttet.

Denne retten er en nydelig hverdagsmiddag, men kan også fungere fint på et koldtbord. Stek fisken helt til slutt, slik at torsken er det siste du setter på bordet før dere skal spise.

<<SE OGSÅ: Her får du flere gode oppskrifter til gode retter til koldtbordet.>>

Tips til god ovnsbakt torsk

La fisken bli romtemperert før du setter den i ovnen. Er fisken for kald, slipper den mye væske under stekeprosessen.

Ovnsbakt torsk servert på koldtbord med lime og koriander.

Lime og koriander smaker godt til denne ovnsbakte torsken.

OVNSBAKT TORSK MED MANGO- OG AVOKADOSALAT

Porsjoner: 4

Tid: 40 min.

  • 2 ts paprika
  • 2 ts tørket persille
  • 1 ts Oregano
  • 1 ts chilikrydder
  • 1 ts hvitløkspulver
  • ½ ts spisskummen
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts kayennepepper
  • 4 ss olivenolje
  • 800 g torskefilet (eller skrei)

 

Slik gjør du:

  1. Bland alle krydderne med 2 ss olivenolje og fordel over torskefiletene.
  2. La fisken marinere på kjøkkenbenken i 30 minutter.
  3. Varm ovnen til 180 grader.
  4. Legg torskefileten på et stekebrett med bakepair, drypp over resten av oljen og bak i ovnen i ca. 8 minutter, til fisken flaker seg og er ferdig. Steketiden varierer med tykkelsen på torsken, bruker du torskeloin vil steketiden være litt lenger enn hvis du bruker halestykke.

 

Mango-og avokadosalat er et godt tilbehør til ovnsbakt torsk.

En frisk mango- og avokadosalat smaker kjempegodt til den ovnsbakte torsken.

Avokado- og mangosalat

  • 4 avokado, i små biter
  • 1 stor mango, i små biter
  • ½ chili, finhakket (gjerne mer hvis du liker litt sting)
  • 2 ss limesaft
  • 4 ss olivenolje
  • 1 potte koriander, hakket

 

Slik gjør du:

  1. Bland avokado, mango og chili.
  2. Visp sammen limesaft og olivenolje og hell over,
  3. Bland inn koriander og server.