Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ovnsbakt skrei med selleripuré

Nå er skreien her, og fordi sesongen er kort gjelder det å gripe muligheten. Den flotte fisken er fast og fin og tåler litt smaksrikt tilbehør. Ha gjerne sprøtt bacon, spekeskinke eller chorizopølse ved siden av.

Ovnsbakt skrei med selleripuré

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

sellerirot (grovkuttet)

fløte

meierismør

havsalt

nykvernet pepper

sjalottløk (delt i to)

sherryeddik

sukker

skrei (eller torske­rygg)

brokkoli

Fremgangsmetode

Kok sellerirot i vann til den er mør, sil av vannet og kjør den glatt med en blender sammen med fløte og 100 g meierismør. Smak til med salt og pepper.
Stek sjalottløken i stekepanne, tilsett 100 g meierismør, sukkeret og sherryeddiken og kok til løken er mør og har mistet den rå smaken. Dette tar ca 15 min.
Sett ovnen på 160 °C. Del skreiryggen i fire like store deler. Tørk skinnsiden godt med tørkepapir. Legg skreibitene i en ildfast form og stek midt i ovnen til fisken er ferdig. Det tar ca. 16 min.
Del brokkoli i små buketter og kok dem i 5 min i lettsaltet vann.
Skrei er fast og fin og tåler litt smaksrikt tilbehør. Ha gjerne sprøtt bacon, stekt spekeskinke eller chorizopølse ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆