Kamskjell er ren luksus og passer sammen med lett og friskt tilbehør som løfter den milde, fine smaken.

Haukeli-chevre er en norsk chevre som er frisk, syrlig og mild. Den er superanvendelig og kan smuldres i alle slags salater eller på toppen av pizza for eksempel.

PANNESTEKTE KAMSKJELL MED CHEVRE OG VALNØTTSALAT

Totaltid: 20 minutter
Porsjoner: 4

  • 1 avokado, moden
  • 1 ss rømme
  • 1 sitron, saft og revet skall
  • Salt og pepper
  • 1⁄2 pk Haukeli chevre
  • 100 g valnøtter, hakket
  • Friséesalat
  • 1 vårløk, hakket
  • 2 ss god olivenolje
  • 8 kamskjell
  • 1 ss meierismør

 

Slik gjør du:

  1. Mos avokadoen med rømmen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Bland chevre med valnøtter, salat, vårløk, olivenolje og sitronskall.
  3. Stek kamskjellene i 30 sekunder på hver side i litt olje. Trekk pannen av platen og tilsett smøret.
  4. Server salaten med de lune kamskjellene og pynt med koriander.

 

Glad i sjømat? << Se vår beste oppskrifter på sjømat her >>