Felles for alle skalldyr er at de skal ha minimalt med varmebehandling. Stekes de for lenge, blir de seige. For mange er steking av kamskjell selve svenneprøven og forbundet med en viss engstelse. 

Liz Connie Hellum, som er fiskeansvarlig hos Coop Mega Ullevål, lager et rutemønster i kamskjellene og krydrer dem godt med salt og pepper.

-  Velg helst store kamskjell og stek dem i en panne ved høy temperatur i et halvt minutt på hver side. Da får de en god stekeskorpe og blir varme tvers igjennom uten å få gummiaktig konsistens, forklarer hun.

<<PRØV OGSÅ: 7 fantastiske retter til skalldyrfesten>>

Steke kamskjell i en grillpanne

Bruk gjerne en grillpanne når du skal steke kamskjell, så får de fine grillstriper.

Slik tiner du kamskjell riktig

Bruker du frosne kamskjell er det viktig å tine dem riktig. Legg kamskjellene i et dørslag med en dyp tallerken under, og la dem tine i kjøleskapet i noen timer, eller over natten.

Kamskjell er delikatesse, som egner seg godt som både forrett og hovedrett. Til disse kamskjellene har vi stekt grønnkål og laget en herlig bringebærvinaigrette. I tillegg har vi kokt pasta, slik at dette blir en lett og frisk middag du kan nyte hele året.

<<PRØV OGSÅ: Kamskjell med herlig fennikelsalat>>

Kamskjell med pasta, grønnkål og bringebær i en skål.

Kamskjellene får et herlig følge av grønnkål, bringebær og parmesan.

PASTA MED KAMSKJELL MED GRØNNKÅL OG BRINGEBÆR 

Dette trenger du til 4 personer:

  • 150 g frosne bringebær
  • 2 ss frisk timian hakket
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g fersk spagetti
  • 1 pk grønnkål
  • 2 ss smør
  • vann
  • salt
  • 12 kamskjell
  • salt og pepper
  • 1 boks friske bringebær
  • 40 g parmesan

 

Slik gjør du:

  1. Mos bringebær og tilsett hakket timian og eddik til bringebærvinaigrette. Varm opp, pisk inn olje og smak til med salt og pepper. Sett til side.
  2. Kok spagetti som anvist på pakken.
  3. Fjern de grove stilkene fra grønnkålen. Kok opp litt vann i en romslig kasserolle (vannet skal akkurat dekke bunnen), tilsett smør og en klype salt. Ha i grønnkålen og la det koke over høy varme til grønnkålen akkurat er mør. 
  4. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Skjær et rutemønster på begge sider. Stek dem i smør i en varm panne, cirka 1 minutt på hver side.
  5. Anrett nykokt spagetti på tallerken med grønnkål og stekte kamskjell. Drypp med bringebærvinaigrette og pynt med friske bringebær. Ha grovhøvlet parmesan på til slutt.