Håndpillede reker og stekte kamskjell som marineres i hvitløk, sitron og olje, gjør denne salaten til noe mer enn en vanlig pastasalat.

Den er likevel enkel å få til.

Sjømaten får følge av sprø grønnsaker, salte oliven, pastaskruer som metter, ristede pinjekjerner og et raust dryss av friske urter som setter ekstra smak på helheten.

PASTASALAT MED HÅNDPILLEDE REKER OG GRØNNSAKER
4 porsjoner

  • 2 hvitløkfedd, hakket
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g kamskjell
  • 4 porsjoner pastaskruer eller ­rør
  • 1 boks paprika, bakt
  • 20 store sorte oliven
  • 200 g sukkererter, i biter
  • 3 hjertesalat, delt i fire på langs
  • 40 g pinjekjerner, ristet
  • 1 avokado, i terninger
  • Salt og pepper
  • 300 g håndpillede reker, renset
  • Sitronbåter, til servering

 

Slik gjør du:

  1. Bland hvitløk, sitronskall og olje i en bolle. Ha i kamskjell og la marinere i 10 min. Kok pasta som anvist på pakken.
  2. Stek kamskjell i stekepanne sammen med paprika, oliven, sukkererter og hjertesalat, pinjekjerner og avokado. Smak til med salt og pepper, og bland inn de håndpillede rekene.
  3. Bland kokt pasta i grønnsakene og anrett på fire tallerkener. Pynt med urter og sitronbåter.

<<GLAD I SALAT? Se våre beste salat-oppskrifter her>>