Tradisjonelt tilbehør som sitron, majones og loff er superdigg, men hvorfor ikke piffe det litt opp neste gang du skal ha rekelag? Det er ikke så mye som skal til før du har et spennende og eksotisk måltid. 

Vi har brukt vanlig loff til vårt rekelag, men her kan du bruke akkurat hva slags brød du vil. Landbrød, focaccia, frøbrød eller rugbrød for eksempel.

<<SE OPPSKRIFT: Hjemmelaget focaccia er veldig lett å lage, oppskriften finner du her.>>

Du kan også bruke hjertesalatblader istedenfor brød. Brekk bladene av roten, vask og tørk dem. Så er det bare å fylle dem som du ville gjort med et tacoskjell. Denne varianten er litt lettere og friskere enn med brød, og du orker å spise mer av det som er aller best – reker og tilbehør!

Oppskrift på reker med mangosalsa, persillepesto og Srirachamajones.

Pesto passer også utmerket sammen med reker. Vi har laget en variant med persille til rekene. Litt annerledes på smak enn den tradisjonelle pestoen laget med basilikum.

Verdens enkleste hjemmelagede majones 

Hjemmelaget majones smaker ekstra godt, og er utrolig enkelt å lage. Vi har en metode som kun tar ett minutt! Alt du trenger av utstyr er en stavmikser og en høy og smal beholder.

  1. Ha hele egget, eddik og sennep i beholderen og sett stavmikseren nedi.
  2. Hell oljen i beholderen og skru på.
  3. Beveg stavmikseren sakte rett oppover. Majonesen vil tykne på ca 1 minutt.

Har du ikke dette kan majones fint piskes for hånd, men da tar det noe lenger tid. Til vårt rekelag har vi laget en majones med sriracha, en sterk chilisaus. Den fete majonesen med litt chilismak går utrolig godt sammen med rekene. 

Oppskrift på reker med mangosalsa, persillepesto og Srirachamajones.

Vi har laget litt forskjellig tilbehør og topping til vårt rekelag. En mangosalsa med koriander, lime og grønn chili er friskt og godt. Mango og reker går dessuten hånd i hånd.

En annen frukt som smaker utrolig godt sammen med reker er avokado. Avokado, med sitt fyldige, kremete og milde fruktkjøtt, er perfekt tilbehør sammen med sprø agurk.

Persille er en anvendelig urt som passer det aller meste av mat. Det er viktig at pestoen ikke er for sterk på smak, vi vil jo ikke at tilbehøret skal overskygge selve stjernen på festen; rekene. 

Tips!

Bruk også andre urter som dill og koriander for å lage variasjoner av pesto.

Slik tiner du reker

Får du ikke tak i ferske reker er det ingenting i veien for å bruke frosne reker til rekelaget. Da anbefaler vi å kjøpe inn disse dagen i forveien slik at de kan tine på aller best måte.

Legg avispapir i en dyp langpanne og spre rekene utover. La dette tine langsomt i kjøleskap over natten.

Oppskrift på reker med mangosalsa, persillepesto og Srirachamajones.

Eksempel på to deilige rekesmørbrød: ha persillepesto i bunn, avokadoskiver, reker og agurkstrimler på toppen, eller ha srirachamajones i bunn, reker og mangosalsa på toppen og pynt med limebåt.

REKEFEST MED MANGOSALSA, PERSILLEPESTO OG SRIRACHAMAJONES

Mangosalsa:

  • 1 mango
  • ½ rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 håndfull koriander
  • 1 grønn chili
  • ½ lime

 

Persillepesto:

  • 50 g pinjekjerner
  • 1 potte persille
  • 1 hvitløksfedd
  • 50 g parmesanost
  • 1 dl olivenolje

 

Srirachamajones:

  • 1 egg
  • 1 ts eddik
  • 1 ts sennep
  • 2 dl nøytral olje, raps eller solsikke
  • 1 klype salt
  • 1 skvis limesaft
  • 1-2 ts sriracha (hot chilisaus)
  • 2 kg reker
  • 1 landbrød
  • 2 avokado
  • 1 agurk
  • 2 lime

 

Slik gjør du:

  1. Start med å lage mangosalsaen slik at smakene får satt seg litt mens du tilbereder resten av tilbehøret. Skrell og del mango i små terninger. Finhakk rødløk og hvitløk, koriander og grønn chili. Bland alt sammen og skvis saften av ½ lime over til slutt.
  2. Lag så persillepestoen. Start med å riste pinjekjernene i en varm og tørr panne. Pass på så det ikke svir seg! Ha persilleblader i en blender eller foodprocessor sammen med pinjekjernene, hvitløksfeddet, raspet parmesanost og halvparten av olivenoljen. Kjør til alt er finhakket, og spe på med resten av olivenoljen til du har ønsket konsistens.
  3. Majonesen lages enkelt med en stavmikser og en høy, smal beholder. Disse følger ofte med stavmikseren, men ellers kan et litermål brukes. Ha hele egget, eddik og sennep i beholderen og sett stavmikseren nedi. Hell oljen i beholderen og skru på. Beveg stavmikseren sakte rett oppover. Majonesen vil tykne på ca 1 minutt. Til slutt smaker du til med en klype salt, en skvis lime og smaker til med ønsker mengde sriracha.
  4. Sett frem rekene og kutt opp landbrød. Del avokadoen i skiver og agurk i strimler. Del lime i båter.