Skrei er en helt spesiell type torsk som svømmer hundrevis av kilometer for å gyte langs norskekysten i en kort periode fra slutten av januar til april, avhengig av værforhold. Denne lange reisen gjør at skreien får fastere kjøtt og blir ekstra god på smak. Skreien er svært ettertraktet og mange gleder seg til skreien kommer i butikk.

Når skreien er i sesong bør du benytte anledningen til å servere denne fantastiske råvaren! Hos Coop Mega finner du fersk skreifilet, skiver, tunge, rogn og lever i sesongen!

Skrei med eksotisk tilbehør

Selv om skrei er en utpreget tradisjonell norsk råvare, kler det delikate, hvite fiskekjøttet eksotiske smaker godt. Skrei tåler godt tomatsaus og urter med  middelhavsvri, eller friskt tilbehør som grillet vårløk og mango.

Eller - som vi har laget her – spennende smak av sprøstekt chorizo, persille og granateple. Servert med en fløyelsmyk potetpuré.

<<GÅ IKKE GLIPP AV: Lyst på flere fristende oppskrifter med skrei? Her får du 9 deilige retter med skrei!>>

Perfekt til Valentinsdagen

Skrei passer virkelig til alle anledninger. Både til hverdagsmiddagene og festmåltider. Eller kanskje når du vil imponere din utkårede? Husk Valentinsdagen den 14. februar! 

Oppskrift på skrei med chorizo og mandelpotetpuré.

Når du tilbereder en såpass eksklusiv råvare som skrei er det viktig å velge tilberedningsmetode. Skreiskiver- eller koteletter egner seg best til trekking, mens fileten gjerne kan pannestekes eller ovnsstekes. Pannesteking egner seg godt for filetstykker med skinn. Felles for alle metodene er at skreien ikke skal varmebehandles for lenge.

Pannestekt skrei med chorizo og potetpuré

Dette trenger du til 2 personer:

  • 400 g skreifilet (du kan også bruke torsk)
  • 1/2 l vann
  • 0,25 dl salt
  • solsikkeolje
  • 1/2 chorizopølse (eller bacon)
  • 1/2 granateple
  • 1 ss bladpersille
  • 1/2 sitron
  • 5 mandelpoteter
  • 1/4 dl fløte
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Legg fiskestykkene i vann tilsatt salt og la de ligge i 15 minutter.
  3. Brun fisken i olje. Legg stykkene deretter over på stekebrett og etterstek den i ovn i ca. 4 minutter til den er gjennomstekt.
  4. Skjær pølsen i små terninger og stek til de er gylne og sprø i stekepanne.
  5. Ta kjernene ut av granateplet og rør dem inn sammen med finhakket persille og revet sitronskall.
  6. Lag mandelpotetpuré: Skrell poter og skjær dem i skiver eller terninger. Kok dem møre i usaltet vann.
  7. Hell kokevannet av og damp potetene til de er helt tørre, for å få en lett, fin purè.
  8. Mos dem og spe på med fløte. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.