Når vi sitter og lengter etter sommeren i mørke vinterkvelder, er det noen ting som gjerne er med i drømmene: sol, sjø, måkeskrik – og reker. Nå er ventetiden over!

Reker kan nytes som de er på en solfylt bryggekant, eller du kan lage et staselig rekesmørbrød. Kanskje har du rester etter rekelaget, eller bare vil ha litt lettvint sommermat? 

Rekesmørbrød med eggesalat og avokado.

Majonesbasert eggesalat smaker nydelig til den friske, salte smaken av reker.

Tine frosne reker

Få tak i ferske reker om du kan! Ferske reker bør nytes den dagen du kjøper dem, men holder seg fint i kjøleskapet til dagen etter. Rester etter gårsdagens rekelag blir et tipptopp rekesmørbrød dagen derpå.

Får du ikke tak i ferske, er frosne reker vel så bra – bare du tiner dem riktig. Det beste er om de får ligge i kjøleskap over natta. Om du ikke kan ta natta til hjelp, kan du tine rekene i kaldt vann.

Selv om det kan virke logisk å bruke varmt vann, bør du ikke gjøre det – det kan gi seige reker. Det tar uansett ikke veldig lang tid å tine reker i kaldt vann. 

<< LITT VÅGAL? Prøv spicy reker med ingefær, hvitløk og lime >>

Rekesmørbrød med svensk vri

Visste du at reker er den tredje mest populære retten på fredager, etter pizza og taco? Da er det fint å kunne variere litt. Du kan jo lage et deilig rekesmørbrød med bare brød, reker, majones og sitron, eller du kan ta det et skritt videre og lage en skikkelig luksusversjon.

Vi har lånt litt inspirasjon fra svenskenes "räkmacka" og har pimpet opp rekeskiva en smule. I Sverige er det vanlig å ha hardkokt egg på rekesmørbrødet, mens vi har laget en deilig eggesalat og tatt med avokado i tillegg. Høres ikke det godt ut?

<< PRØV OGSÅ: Herlig Skagenrøre med reker, dill og kremet dressing >>

Kilde: ipsos.com

Rekesmørbrød med eggesalat og avokado.

Med både salat, avokado, eggesalat, reker, dill og gressløk må det nødvendigvis bli et høyt smørbrød!

REKESMØRBRØD MED EGGESALAT OG AVOKADO

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 20 minutter
Porsjoner: 4

 

Dette trenger du:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl majones
  • 1 kvast dill, finhakket
  • 0,25 ts nykvernet pepper
  • Salt
  • 1 stk. sitron
  • 4 skiver brød
  • 25 g babyleaf spinat
  • 2 avokado, i tynne skiver
  • 400 g reker, uten skall (ca. 1 kg med skall)
  • 1 ss gressløk, finhakket

Slik gjør du:

  1. Kok egg i 10 minutter. Avkjøl raskt under rennende iskaldt vann.
  2. Rør sammen majones, finhakket dill og nykvernet pepper. Smak til med salt og litt sitronsaft. Del egg i terninger og rør inn i dressingen.
  3. Legg spinat og avokado på brødskiva. Topp med reker, eggesalat og finhakket gressløk.