Spagetti med scampi er enkel hverdagsrett som smaker fest! Du får tak i frosne scampi hos Coop Mega hele året, så denne retten egner seg like godt en kald høstkveld som en varm sommerdag.

Velg bærekraftig scampi

Scampi-oppdrett har fått et dårlig rykte, som gjør at flere vegrer seg mot å spise scampi. Hos Coop Mega får du heldigvis kjøpt MSC-sertifisert scampi. MSC stiller blant annet krav om bærekraftige kvoter og bruk av skånsomme redskaper som minimaliserer bifangst.

<<PRØV OGSÅ: Smørstekte scampi med sitron og persille>>

Spagetti med scampi, tomater og hvitløk.

Spagetti med scampi er skikkelig kosemat!

SPAGETTI MED SCAMPI, TOMAT OG HVITLØK

Dette trenger du til 4 personer:

  • 400 gram spagetti
  • ½ dl olje 
  • 5 store fedd hvitløk
  • 1 rød chili uten frø
  • 2 ss løk
  • 1 dl hvitvin (kan erstattes med en syrlig eplemost)
  • 2 dl cherrytomater delt i 2 eller 4
  • 2 dl skalldyrfond
  • 4 ss finhakket persille
  • 16 rå scampi, helst MSC-sertifisert scampi

 

Slik gjør du:

  1. Kok spagettien som anvist på pakken.
  2. Varm oljen i en gryte. Tilsett finhakket hvitløk, chili og løk, og la surre i et i et par minutter. 
  3. Tilsett hvitvin og tomatene før hvitløken er blitt gyllen. La surre i et par minutters tid under omrøring.
  4. Tilsett kraften, bland godt og la koke inn til smaken er konsentrert. Vend inn persille og smak til med salt og eventuelt mer chili. Vend inn rekene og la trekke til de akkurat er gjennomkokt.