Taskekrabber er en fantastisk fin råvare, lett tilgjengelig langs vår langstrakte kyst, og likevel tyr vi ofte til den enkleste løsningen med majones, sitron og brød. Det er ikke noe i veien med det, men den smakfulle delikatessen fortjener litt variasjon innimellom. Hva med krabbekaker, for eksempel?

<< PRØV OGSÅ: 3 spennende tilbehør til krabbe >>

Krabbekaker med futt

Liker du fiskekaker, kommer du til å elske krabbekaker. Det er den amerikanske versjonen av våre fiskekaker, bare med mye mer smak. Spesielt når de krydres med cajun-krydder, en herlig kryddermiks med røtter i delstaten Louisiana.

Disse cajun-inspirerte krabbekakene er så langt unna en tradisjonell norsk fiskekake-middag som det er mulig å komme.

Krabbekaker med spicy dipp

Spicy cajun kryddermiks setter fart på smaksløkene i disse herlig spicy krabbekakene.

Det litt søtlige krabbekjøttet passer utmerket godt sammen med den kraftige krydderblandingen, og det hele er pakket inn i sprøtt skall og en nydelig myk kjerne.

På Coop Mega har vi ferdig renset krabbekjøtt, spesielt godt egnet til å lage krabbekaker av. Da slipper du å gjøre jobben med å rense selv.

<<PRØV OGSÅ: Deilig fingermat med krabbe>>

Hjemmelaget remulade med litt "juks"

Krabbekakene passer perfekt som en spicy forrett eller fingermat til gjester. Det er også kosemat å hygge seg med på fredagskvelden foran gullrekka eller en god film. 

Du kan selvsagt lage majones til remuladen fra bunnen hvis du vil, men det er ikke nødvendig. Gjør det litt enklere og bruk ferdig majones. Vi skal ikke sladre.

Chiliremuladen kan brukes som tilbehør til alt av fisk, skalldyr og grillede grønnsaker. Prøv den også på grillpølser – det smaker himmelsk!

<< Prøv også: Kremet pasta med krabbe og frisk sitronsaus >>

Chiliremulade til krabbekaker

Bakt paprika og chili, sennep, hvitvinseddik, hvitløk og majones er alt som skal til for å lage en spennende chiliremulade.

SPICY KRABBEKAKER MED CHILIREMULADE

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 1,5 time
Steketemperatur: 250˚C
Porsjoner: 4

Krabbekaker

  • 1 stk. egg (stort), pisket
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 ts Worcestershiresaus
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts Dijonsennep
  • 2 ts cajunkrydder
  • 0,25 ts malt paprika
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 stilker vårløk, finhakket
  • 400 g hvitt krabbekjøtt (f.eks. Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell)
  • 3 dl brødrasp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 dl rapsolje til steking

 

Chiliremulade

  • 1 stk. rød paprika, renset
  • 1 stk. rød chili, med frø
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss søt og grov sennep
  • 0,5 dl majones
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 0,25 ts salt

 

Slik gjør du:

  1. Start med krabbekakene: Bland sammen egg, majones, Worcestershiresaus, sitronsaft, sennep, krydder og revet hvitløk i en blandebolle. Rør inn finsnittet vårløk, krabbekjøtt og 2/3 av brødsmulene. Smak til med salt. Pass på å ikke jobbe for mye med farsen.
  2. Del krabbefarsen i 8 like store porsjoner og form til ca. 2 cm tykke kaker. Sett i frysen i 30 minutter (ev. i kjøleskapet i 4 timer eller natten over).
  3. Lag remuladen: Forvarm ovnen til 250˚C. Del paprika og chili i to på langs og legg med snittsiden ned på bakepapirkledd stekebrett. Sett paprikaen inn først, den tar lengst tid, totalt 30 minutter. Legg inn chilien når det er 15 minutter igjen og stek til skinnet mørkner og begynner å boble.
  4. La paprika og chili avkjøles noen minutter i en brødpose eller lignende. Det gjør det enkelt å dra av skinnet. Fjern frøene på chilien for en mildere remulade.
  5. Bruk food processor eller stavmikser og kjør bakt paprika og chili sammen med hvitvinseddik, sennep, majones og hvitløk til en myk saus. Smak til med salt om nødvendig. Hvis sausen blir for sterk kan den dempes med litt sukker.
  6. Stek krabbekakene: Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Vend krabbekakene i de resterende brødsmulene og stek 4-5 minutter på hver side.

GLAD I KRABBE? Få alle våre beste krabbeoppskrifter her Tema: Krabbe