Har du fisket makrell, har du sikkert opplevd at du sjelden får én makrell på kroken. Du får mange. De svømmer i stim og fisketuren kan være over etter få minutter hvis du kommer inn i en slik stim.

Makrell er smaken av norsk sommer. Den delikate fisken blinker som sølv i solen og egner seg både på grillen og i pannen.

Fisker du ikke selv, finner du fersk makrell i fiskedisken hos Coop Mega.

Oppskrift på stekt makrell med hjemmesyltet kål og remulade. 

Makrell er en ganske fet fisk som trenger tilbehør med litt syre. En porsjon hjemmesyltet rødkål er perfekt. Fargen på rødkålen er dessuten fantastisk til den stekte sommerfisken.

Stek makrell med skinnet på

Synes du det er vanskelig å filetere fisken selv, kan du spørre i fiskedisken om de vil hjelpe deg med det. Behold skinnet på, for det smaker godt når det er sprøstekt.

Makrell har litt bein, men de er enkle å nappe ut med en fiskepinsett. Salt og pepre filetene og pannestek dem i smør med skinnsiden ned. Bruk en stekespade og press forsiktig fisken ned i pannen slik at skinnet stekes jevnt. Når skinnet er sprøstekt, snur du fisken.

Oppskrift på stekt makrell med hjemmesyltet kål og remulade. 

Remulade lager du enkelt ved å blande majones sammen med hakket løk, kapers og franske sylteagurker. Cornichon, som de heter, er ikke så søte som de norske du finner på glass. De er perfekte å bruke til denne remuladen.

Du trenger ikke steke kjøttsiden lenge, for mesteparten av varmebehandlingen skjer når du steker skinnsiden. 

Å sylte rødkål selv er en enkel sak. Du koker opp en aromatisk syltevæske og legger strimler av rødkål i laken. Så kan den kose seg der en stund før du serverer den til stekt makrell.

Oppskrift på stekt makrell med hjemmesyltet kål og remulade. 

Stekt fisk. Frisk rødkål. Vi trenger et kremete element, og hva smaker vel bedre enn en deilig remulade? Dette er et perfekt følge til fisk som er stekt eller fritert.

STEKT MAKRELL MED HJEMMESYLTET KÅL OG REMULADE 

Dette trenger du til 4 personer:

Syltet rødkål:

  • 1/2 rødkål
  • 2,5 dl vann
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1 ts salt
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 hviløksfedd, knust forsiktig med siden på en kniv
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss sorte pepperkorn

 

Remulade:

  • 6 ss majones
  • 2 ss cornichon i små terninger
  • 1 ss kapers, grovhakket
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • salt og pepper 

 

Stekt makrell:

  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 8 makrellfileter
  • 2 ss smør

 

Slik gjør du:

  1. Syltet kål: Del rødkålen i to og fjern stammen. Skjær så kålen i tynne, tynne skiver.
  2. Lag syltelake ved å blande romtemperert vann, eddikene, salt og sukker til sukkeret løser seg opp. Legg hvitløk og krydder i laken. Legg kålstrimlene i laken og ha dette over i sterile glass. Press sammen for å få plass til mest mulig. Sett til side på benken i 3-4 timer. Nå kan den settes kjølig fem til servering.
  3. Lag remulade: Bland ingrediensene til remuladen.
  4. Lag stekt makrell: Salt og pepre makrellfiletene og stek dem i smør med skinnsiden ned i pannen til skinnet er sprøtt. Vend fisken og stek på kjøttsiden kort. Server med hjemmesyltet rødkål og remulade til.