Hverdagsmiddagen blir både lett og god når du bruker torsk. Hvis du kombinerer pannesteking med noen minutter i ovnen, får du en saftig fisk som flaker seg perfekt.

Med det rette tilbehøret får du en vidunderlig hverdagsmiddag. Har du for eksempel prøvd rosa potetmos? Det er ikke vanskeligere enn å lage vanlig potetmos, du koker bare en rødbete i en egen gryte mens du koker potetene. Mos dem sammen til en fin puré når de er ferdigkokt.

stekt torsk med bacon og potetpuré

Det blir wow-stemning rundt middagsbordet når torsken piffes opp med salt baconmiks og mild og rosa potetpuré.

Slik steker du torsk 

  1. Gni forsiktig torskestykket inn med olje, krydre med salt og pepper og legg i pannen. Du trenger ikke olje pannen når du steker fisk. Bruker du torskefilet med skinn, steker du den med skinnsiden ned.
  2. La fisken steke til du ser at kjøttkanten begynner å bli hvit. 
  3. Senk så temperaturen til medium og stek videre til det hvite brer seg videre oppover i torskestykket.
  4. Ta torsken ut av pannen og legg den på et stekebrett. Stek den noen minutter i ovnen på 200 grader. Følg godt med så fisken ikke blir tørr. Sjekk med en spiss kniv at torskestykket flaker seg og er ferdig.

<<SLIK LAGER DU ENKEL HVERDAGSFISK: Gresk fiskepakke med oliven og fetaost>>

Det beste tilbehøret til stekt torsk

Kombinasjonen bacon, erter og mynte er vanlig i både England, Frankrike og Spania. Det er viktig at du behandler ertene riktig. Varmebehandler  du dem for lenge, blir de melne og gustne i fargen.

Stek baconterningene i pannen til de er gylne. Tilsett erter og smør og la dette surre på medium varme noen minutter. Men ikke for lenge! For å beholde den friske grønnfargen på ertene, må de ikke overstekes.

Stekt torsk med bacon, erter og mynte

Kombinasjonen av røkt bacon, søte erter og frisk mynte smaker suverent til stekt torsk.

STEKT TORSK MED BACON OG POTETPURÉ

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 40 minutter
Steketid: ca 8-10 minutter
Temperatur: 200˚C
Porsjoner: 4 

Rødbet- og potetpuré

  • 8 poteter
  • 1 liten rødbete
  • ca 1 1/2 dl helmelk
  • 50 g smør
  • Salt og pepper

 

Stekt torsk og baconmiks med erter og mynte

  • 800 g torskerygg
  • 1 ss solsikkeolje
  • salt og pepper
  • 1 pk hel bacon eller salt sideflesk
  • 2 ss smør
  • 1 pose selskapserter
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ss grovhakket mynte

 

Slik gjør du:

  1. Start med potetpuréen: Skrell poteter og rødbeten. Del i store terninger og kok hver for seg uten salt. Mos til en fin puré og spe med melk og smør. Salt og pepre etter smak. 
  2. Skjær torsken i porsjonsstykker. Gni torskefileten inn med olje og krydre med salt og pepper. Stek torsken i stekepanne til du har en fin stekeskorpe på den ene siden. Etterstek i ovnen på 200˚C til fisken er gjennomstekt.
  3. Bacon- og ertemiks: Skjær bacon i små terninger. Stek dem gylne og sprø i en stekepanne. Tilsett smør og selskapserter og la det surre 1-2 minutter til ertene er gjennomvarme. Smak til med sitronsaft og dryss hakket mynte over før servering.
  4. Server fisken med den lekre stekeskorpen opp.