
Torsk med poteter og stuede gulrøtter er en hverdagsgod middagsrett. Det er trygt og godt uten at smaksløkene blir utfordret. Og det er ikke noe galt med det. 😀👌

Men prøver du deg med grønn chili, soyasaus og ingefær til torsken, gir både fisken og gulrøttene en ny smaksopplevelse.
Torsk med chilismør og stuede gulrøtter med ingefær
Totaltid: 2 timer
Porsjoner: 4
Dette trenger du:

- 800 g torskefilet
- 100 g meierismør
- 1⁄2 grønn chili, finhakket
- 4 ss soyasaus
- 2 dl fløte
- 2 dl melk
- 2 cm ingefær
- Maisenna
- 400 g gulrøtter, kokte og i terninger
Slik gjør du:

- Salt torsken og bak den i ovnen på 150 °C i 15 minutter.
- Smelt smøret til det blir nøttebrunt, ha i chilien og trekk det til side.
- Tilsett soyasaus og la smøret trekke smak.
- Kok opp fløte, melk og ingefær, og jevn blandingen med maisenna rørt ut i litt vann.
- Vend inn ferdig kokte gulrøtter.
- Smak gjerne sausen til med litt sitronsaft.