Torsk med poteter og stuede gulrøtter er en hverdagsgod middagsrett. Det er trygt og godt uten at smaksløkene blir utfordret. Og det er ikke noe galt med det. 😀👌

Men prøver du deg med grønn chili, soyasaus og ingefær til torsken, gir både fisken og gulrøttene en ny smaksopplevelse.

 

Torsk med chilismør og stuede gulrøtter med ingefær

Totaltid: 2 timer
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 800 g torskefilet
  • 100 g meierismør
  • 1⁄2 grønn chili, finhakket
  • 4 ss soyasaus
  • 2 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 2 cm ingefær
  • Maisenna
  • 400 g gulrøtter, kokte og i terninger

 

Slik gjør du:

  1. Salt torsken og bak den i ovnen på 150 °C i 15 minutter.
  2. Smelt smøret til det blir nøttebrunt, ha i chilien og trekk det til side.
  3. Tilsett soyasaus og la smøret trekke smak.
  4. Kok opp fløte, melk og ingefær, og jevn blandingen med maisenna rørt ut i litt vann.
  5. Vend inn ferdig kokte gulrøtter.
  6. Smak gjerne sausen til med litt sitronsaft.

 

<< Flere gode FISKEOPPSKRIFTER finner du her >>