Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Torsk med chilismør og stuede gulrøtter med ingefær

Det er morsomt med torsk. Den magre og milde fisken tåler en trøkk og lar seg ikke overskygge av chili, soya og ingefær med mye smak.

Torsk med chilismør og stuede gulrøtter med ingefær

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

torskefilet

gulrøtter

meierismør

finhakket grønn chili

soyasaus

fløte

melk

ingefær

maisenna

Fremgangsmetode

Salt torsken og bak den i ovnen på 150 °C i 15 minutter.
Kok gulrøttene og skjær dem i terninger.
Smelt smøret til det blir nøttebrunt, ha i chilien og trekk det til side.
Tilsett soyasaus og la smøret trekke smak.
Kok opp fløte, melk og ingefær, og jevn blandingen med maisenna rørt ut i litt vann.
Spe med litt mer melk hvis sausen blir for tykk.
Vend inn de kokte gulrøttene.
Smak gjerne sausen til med litt sitronsaft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆