Er du glad i sushi, sashimi og poke bowl kommer du til å elske ceviche. Det er lekkert, smakfullt og enkelt å lage – det er rett og slett lett å få dilla. 🤩🐟

Ceviche av rå fisk stammer fra Sør-Amerika, og fisken marineres i sitrussaft – oftest lime eller sitron.
Marineringen gjør at proteinene i fisken endres, og det virker nesten som om fisken er kokt.
Sammen med klementiner og mango får du en rett som er fargerik, frisk og deilig syrlig.

 

 

Torsk- og kamskjellceviche med klementin og mango

Totaltid: 1 time
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 200 g torsk, i små terninger
  • 100 g kamskjell, i terninger
  • 3 lime, saften
  • 1 klementin, saften
  • Salt og pepper
  • 2 klementiner, fileter
  • 1 mango, i terninger
  • 1⁄2 rød chili, finhakket
  • Koriander

 

Slik gjør du:

  1. Vend sammen torsk og kamskjell i terninger.
  2. Smak til med limesaft, klementinsaft, salt og pepper.
  3. La det stå og trekke mens du gjør klart det andre.
  4. Bland klementinfileter og mango og tilsett finhakket chili.
  5. Topp cevichen med mango­ og klementinsalat og koriander.

 

<< Flere gode FISKEOPPSKRIFTER finner du her >>