Hjerteskjell er små, delikate skjell med en mild og litt søtlig smak. Kombinasjonen med hvitløk, chili og persille er helt perfekt. 

Vask hjerteskjellene

Vi har latt oss inspirere av den italienske klassikeren Spaghetti alle Vongole. Vi har byttet ut middelhavsskjellene vongole med mer hjemlige hjerteskjell. Smaken er ganske lik, men hjerteskjell vokser i sand, så det kan være lurt å skylle dem litt ekstra før bruk. La dem gjerne ligge i vann til du skal bruke dem, hvis du har mulighet til det.

Til disse hjerteskjellene kan du selvfølgelig servere spagetti, så blir retten helt lik den italienske vongole-favoritten.  Brød er også et godt alternativ.

<<PRØV OGSÅ: 7 fantastiske retter til skalldyrfesten>>

Hjerteskjell med hvitløk og persille

Dette trenger du til 2 personer:

  • 2 ss olje
  • 2 ts chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kg hjerteskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 3 ss persille

 

Slik gjør du:

  1. Ha olje, chili og hvitløk i en dyp stekepanne med lokk og varm opp.
  2. Når hvitløken begynner å bli gyllen og gi fra seg deilig duft, har du i skjellene og vin.
  3. Kok opp på høy varme.
  4. Etter to minutter, setter du lokket på pannen og lar det koke videre et par minutter til sjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  5. Server med en gang.