Suppe både metter og varmer, og det er ikke noe problem å ha den med på termos.

Suppene er raske og enkle å lage. Du kan gjøre de i stand kvelden før og bare varme dem rett før dere skal ut på tur.
Kort tur eller lang, det spiller ingen rolle. Det er deilig å ta seg en pust i bakken uansett.

Og ikke et vondt ord om matpakke, men når du står der med frosne fingre er det godt med noe å varme seg på.

 

SPICY GULROTSUPPE:
 

Gulrotsuppe er lett å lage, og den kan smakes til på forskjellige måter.

Dette er en litt krydret variant med ingefær, sitrongress og lime.
Men du kan godt lage en mildere suppe med timian og løk i stedet for eksempel.

Fordi suppen kjøres glatt med stavmikser, er den ekstra lett å ta med på termos og drikke av et krus. Da trenger du ikke å bruke skje.

Rister du gresskarkjerner og har med i en pose, kan du drysse dem over suppen og få litt godt og sprøtt på toppen.
Og suppen er selvfølgelig like god til lunsj eller middag hjemme.

SPICY GULROTSUPPE MED INGEFÆR, SITRONGRESS OG LIME
4 porsjoner

  • 1 gul løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 – 1 chili, finhakket
  • 1 cm ingefær, revet
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 1 sitrongress, banket
  • Olje, til steking
  • 4 store gulrøtter, i terninger

 

Slik gjør du:

  1. Fres løk, hvitløk, ingefær og chili i litt olje til løken er blank og myk. Hell på grønnsaksbuljong og sitrongress – gjerne buljongterning og vann.
  2. Ha i gulrøttene, og la det koke til de er møre. Ta ut sitrongresset før du kjører suppen glatt.
  3. Kjør suppen glatt med stav­mikser. Servér med rømme og godt brød ved siden av.

 

KREMET SELLERI- OG ARTISKOKKSUPPE:

Har du tenkt på hvor deilig det er å ta en pause på turen, skru korken av termosen og kjenne den gode lukten av en herlig suppe?

Denne suppen er også kjørt glatt med stavmikser, og da kan du drikke den rett av koppen – uten skje.

Suppen er rask og enkel å lage. Du kan gjøre den i stand kvelden før og bare varme den rett før dere skal ut på tur.
Og er du lur så lager du en stor porsjon sånn at dere har deilig og varm suppe når dere kommer hjem fra turen også.

KREMET SELLERI- OG ARTISKOKKSUPPE
4 porsjoner

  • 1 sjalottløk, hakket
  • 1 sellerirot, i biter
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 boks hermetiske artiskokker
  • 1 l hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Stek sjalottløk og sellerirot i en kjele sammen med solsikkeolje, tilsett artiskokken og hønse­buljongen og kok til grønnsakene er møre.
  2. Kjør med en stavmikser til en glatt konsistens og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha over i termos og gå på tur.

 

GRØNNSAKSBULJONG I TERMOS:

Ikke noe er så varmende og deilig som en dampende suppe på en kald dag. Ha den på termos og kom deg ut på tur.

Dette er en lettvint grønnsakssuppe, men ingefær og rosmarin setter litt ekstra spiss på den.
Vil du ha en enda litt mer mettende suppe, går det an å tilsette pølsebiter eller små kjøttboller – gjerne vegetarvarianten.

GRØNNSAKSBULJONG I TERMOS
4 porsjoner

  • 1 kepaløk, i terninger
  • 1 ss solsikkeolje
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • ½ kålrot, i terninger
  • ½ sellerirot, i terninger
  • 1 cm ingefær, finrevet
  • 1 laurbærblad
  • 10 sorte pepperkorn
  • 2 kvaster rosmarin
  • 1 liter vann


Slik gjør du:

  1. Begynn med og fres løken i solsikkeoljen, tilsett resten av grønnsakene, ingefær, laurbærblad, pepper,  rosmarin og vann og la trekke i 20 min.
  2. Ha over i termos og gå på tur.

<< Flere suppeoppskrifter finner du her >>