Til hovedinnhold
julemat

Hjemmelaget leverpostei med grønn pepper

Hjemmelaget leverpostei er mindre smørbar enn industrilaget og smaker himmelsk.

Hjemmelaget leverpostei med grønn pepper

1t 15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

svinelever (i biter)

sideflesk uten svor (i biter)

salt

ansjosfileter

løk (i biter)

allehånde (malt)

sort pepper (malt)

egg

kremfløte

grønn pepper (hel)

valnøtter (grovhakket)

timian (fersk)

Fremgangsmetode

Renskjær leveren og skjær lever og sideflesk i mindre biter.
Kjør lever, flesk og salt i food processor, i ca. 1 minutt, til en jevn og litt «limaktig» konsistens. Bruker du kjøttkvern, kjøres lever og flesk gjennom kverna et par ganger.
Tilsett ansjos, løk, sort pepper og allehånde og kjør til alt er godt blandet.
Pisk sammen egg og fløte og spe på til en jevn røre. Rør inn hel grønn pepper, grovhakkede valnøtter og timianblader og hell røren over i en liten, smurt brødform, ca. 1 liter
Stek leverpostei i vannbad på nederste rille i 60-75 minutter. Når steketiden nærmer seg slutten sjekk kjernetemperaturen med et steketermometer. Når det viser 76˚C er leverposteien ferdig stekt.
Serveringstips: syltet rødløk, rugbrød/surdeigsbrød, sprøstekt bacon, stekt sopp
Juletips! Lag stor porsjon, dobbel eller trippel, og frys ned rå i mindre former. Da kan du bare å tine opp og steke som vanlig, og på veldig kort tid ha rykende fersk leverpostei til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆