Hamburger er en favoritt på grillen. Du kan variere hamburgermiddagen i det uendelige med forskjellig tilbehør. Likevel er det noe helt spesielt digg med en klassisk, erkeamerikansk cheeseburger med fries og milkshake.

Vi har latt oss inspirere av den amerikanske fast food-kjeden In-n-out burger og laget en helamerikansk burgerfest.

Hamburgerdressing med original oppskrift

In-n-out burger er kjent for å lage enkle, men likevel smakfulle hamburgere. Hemmeligheten ligger i hamburgerdressingen. Oppskriften på hamburgerdressingen deres, som har vært uforandret siden 1948, består kun av 3 ingredienser (som du antakeligvis allerede har stående i skapet).

Oppskrift på amerikansk hamburgerfest med cheeseburger, fries og jordbær-milkshake.

Grill hamburgerbrødene noen minutter på grillen, så får de en deilig sprø skorpe.

Dressingbasen er majones (gjerne av amerikansk type) som smakes til med ketchup og bostonagurmiks – en hakket blanding av syltet agurk og paprika. Enkelt og greit! Ønsker du en litt hottere variant kan du tilsette ¼ - ½ ts chilipulver.

Hjemmelaget milkshake

I jordbærsesongen smaker det aller best med friske jordbær i milkshaken. Utenfor sesong kan du gjerne bruke frosne jordbær.

Du kan også lage milkshaken i andre klassiske smaker som blåbær, banan eller sjokolade. Bytt ut samme mengde jordbær med banan eller blåbær, og bruk 4 ss kakao om du ønsker en sjokoladevariant. Smak til med mer kakao til du har ønsket sjokoladesmak.

Vil du ha en enkel vaniljemilkshake blander du bare sammen vaniljeisen og melken.

Oppskrift på amerikansk hamburgerfest med cheeseburger, fries og jordbær-milkshake.

Hamburgere fra Grill perfekt-serien er av svært høy kvalitet og egner seg godt i en erkeamerikansk hamburgerfest.

Velg gode hamburgere

Hos Coop Mega finner du flere typer hamburgere i vår egen prisvinnende Grill perfekt-serie. Du finner også et godt utvalg hamburgere i vår ferskvaredisk. Til en klassisk cheeseburger synes vi det passer best med en helt naturell burger.

Ønsker du å lage din egen burger? Bruk enten kjøttdeig av storfe, eller lag din egen kjøttdeig av oksehøyrygg som du kverner gjennom en kjøttkvern to ganger. Tilsett kun salt og pepper, og form burgere som er litt større enn brødet du bruker. Burgerne krymper litt ved steking.

Oppskrift på amerikansk hamburgerfest med cheeseburger, fries og jordbær-milkshake.

Pommes frites, eller fries, er ikke bare-bare å få til selv hjemme på kjøkkenet. Med mindre du har en frityrkoker, da. Derfor har vi valgt å gå for en ferdigvariant fra frysedisken til vår burgerfest.

Amerikansk cheeseburger med friter og hjemmelaget jordbær-millkshake 

Dette trenger du til 4 personer:

 • 1 pose pommes frites
 • 60 g majones, gjerne amerikansk type av merket Hellmann´s
 • 2 ss ketchup + mer til dipping
 • 1 ss Bostonagurker
 • 1 gul eller rød løk
 • 1 isbergsalat
 • 1 stor bifftomat
 • 1 ss nøytral olje, til steking
 • 4 hamburgerbrød
 • 4 ss sennep
 • 4 Grill perfekt-hamburgere
 • 4 tykke skiver cheddarost

 

Milkshake:

 • 200 g jordbær, gjerne ferske
 • 400 g vaniljeis
 • 4 dl melk

 

Slik gjør du:

 1. Tilbered pommes frites slik det står på emballasjen.
 2. Lag hamburgerdressing ved å røre sammen majones, ketchup og bostonagurkmix. Tilsett eventuelt ¼ - ½ ts chilipulver om du ønsker en hottere variant. La dressingen stå kjølig mens du lager resten.
 3. Del løk i passelig tykke ringer. Plukk et par isbergsalatblader som du skyller og tørker lett med tørkepapir. Del tomat i skiver. Legg til side.
 4. Varm en stekepanne, gjerne i støpejern, med litt olje i. Eventuelt kan du bruke grillen! Stek først hamburgerbrødene med snittflaten ned til de får en gyllen skorpe. Smør sennep på topp-brødene og legg til side.
 5. Stek så hamburgerne et par minutter på hver side i den varme pannen eller på grillen. Legg på osteskiver helt mot slutten, og sett gjerne på lokk det siste minuttet for at osten enklere smelter.
 6. Milkshaken lager du mens burgeren steker. Skyll jordbærene, fjern stilken og del dem i to. Ha over i en blender sammen med vaniljeis og melk. Kjør i en blender til du har en glatt og jevn masse. Spe på med mer melk om milkshaken blir for tykk, og ha i litt mer vaniljeis om den blir for flytende.
 7. Dander med hamburgerdressing i bunn, løk, tomat og så isbergsalat. Legg burgeren oppå og topp med brødet som er smurt med sennep.
 8. Server med fries, ketchup til dipping og jordbærmilkshake.