Andebryst er ikke like tidkrevende som helstekt and, og dessuten en enklere råvare å få tak i. Andebryst krever riktig tilberedning for å bli skikkelig godt.

Slik steker du andebryst riktig

Et perfekt andebryst har sprøtt skinn og mørt, rosa kjøtt.

Trikset er å skjære snitt i fettet først, og brune brystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Fettet som smelter skal øses over brystene før de stekes ferdig i stekeovn.

Bruk et steketermometer og følg med på tiden. Et perfekt rosastekt andebryst skal stekes til kjernetemperaturen er 68 grader. Husk å la brystene hvile etter steking så alle saftene får satt seg og ikke renner ut.

Smaker godt med frukt

Andebryst passer utrolig godt sammen med frukt, så i denne retten har vi laget en frisk og sprø rødkålsalat med eple og appelsin.

<<LES OGSÅ: Hasselbackpoteter er kanskje verdens beste poteter. Og kan du dette trikset er det veldig enkelt å lage hasselbackpoteter med ost og bacon.>>

Med vinterfrukten fiken og litt rubinrøde granateplekjerner har du et friskt og godt måltid som passer like godt til når du vil hygge deg litt ekstra eller inviterer til skikkelig fest.

Helt andebryst på skifterplate med rødkålsalat, fiken og granateplekjerner.

Steker du andebrystet riktig, får du en deilig sprø skorpe og et saftig, mørt kjøtt.

Andebryst med rødkålsalat og fiken

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 andebryst
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 5 hvitløksfedd
  • 2 kvister rosmarin
  • 2 appelsiner
  • 4 fiken
  • 1 granateple

Rødkålsalat:

  • 1 rødkål
  • 1 grønt eple
  • 1 ss ingefær, raspet
  • ½ rødløk
  • 2 ss olje
  • 1 appelsin, skall og juice

 

Sprøtt og godt andebryst skåret i skiver sammen med rødkålsalat, fiken og granateplekjerner.

Andebryst er skikkelig festmat - men er like godt når du vil unne deg noe ekstra midt i uka.

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Start med å lage snitt i fettet på andebrystet. Bruk en skarp kniv eller skalpell. Ikke skjør helt ned til kjøttet. Krydre godt med salt og pepper på begge sider og gni inn.
  2. Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek med skinnsiden ned i 2-4 minutter, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
  3. Legg brystene over i en ildfast form med skinnsiden opp, og hell stekefettet over i formen. Skrell hvitløksfedd og knus feddene med skaftet på en kniv. Legg hvitløksfeddene og rosmarinstilker over i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av andebrystet.
  4. Stekes ved 180 grader til kjernetemperaturen viser 68 grader. Dette tar ca 15 minutter. La andebrystene hvile minst 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
  5. Lag rødkålsalaten mens andebrystene hviler. Del rødkålen i to og finsnitt den. Finhakk rødløk og kutt eplet i terninger. Bland sammen olje, raspet appelsinskall, raspet ingefær og appelsinjuice. Hell over salaten og bland sammen.   
  6. Fjern skallet på appelsinen og kutt i tynne skiver. Skrell granateplet og plukk ut kjernene. Del fiken i to.
  7. Server andebrystene med rødkålsalat, fiken og appelsin. Topp med granateplekjerner!