Svinekjøtt er veldig takknemlig. Det kan kombineres med så mange råvarer – fra det helt tradisjonelle til det mer eksotiske som nettopp chili, ingefær, sitrongress og hvitløk. 😋👌

Og samtidig som det tåler såpass kraftige smaker, egner svinekjøtt seg også veldig godt sammen med frukt. Salt- og pepperkrydret ribbe kan serveres med ovnsbakte epler, og svinekoteletter er overraskende godt med stekte bananer.

Her stekes svinenakken med aromatiske kryddere og eplejuice, og den skarpe chilisausen rundes av med søte plommer.

 

 

ASIATISK SVINENAKKE MED GRØNN CHILI OG PLOMMESAUS

Totaltid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 1 kg svinenakke
  • Salt og pepper
  • 2 sitrongress, banket
  • 2 cm ingefær, i biter
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 2 grønne chili, grovhakket
  • 2 dl eplejuice

 

Chilimarmelade (CA 5 DL)

  • 1 rød paprika
  • 5 store grønne chili
  • 340 g sukker
  • 1 1⁄4 dl eddik (7 prosent)
  • 1 3⁄4 ts gelatin
  • 2 plommer, i terninger

 

Slik gjør du:

  1. Krydre svinenakken med salt og pepper.
  2. Legg den i en ildfast form sammen med sitrongress, ingefær, hvitløk, chili og eplejuice. Dekk formen med aluminiumsfolie.
  3. Stek kjøttet i ovnen på 170 grader i ca. 1 time eller til en kjernetemperatur på 69 grader.
  4. Ta ut kjøttet og la det hvile før du skjærer det i biter som du trer på spyd.
  5. Grill spydene på direkte varme, og pensle med chili- og plommesausen.
  6. Server svinenakken med noen gode poteter, grønnsaker eller en enkel salat.

Chilimarmalade:

  1. Rens chili og paprika og del dem i grove biter.
  2. Kok opp eddik og sukker til sukkeret er oppløst.
  3. Ha i chili og paprika og la det koke i 15 minutter til det er mykt.
  4. Kjør det glatt med stavmikser og tilsett gelatinen. Ha i plommer i terninger. 

 

TIPS! Chilisausen holder seg nesten evig, og den passer også godt til wok. Vil du ha en sterkere chilisaus kan du bruke litt mer chili. Dryss gjerne over litt ristet sesamfrø før du serverer.

 

<< Flere gode asiatiske oppskrifter finner du her >>