Det er ingen skam å ty til raske middagsløsninger når det kniper litt ekstra på tid, og en av våre favoritter er andeconfit. Det vidunderlig møre kjøttet er serveringsklart på få minutter, uten at det på noen måte gjenspeiles i smaken.

Hverdagsluksus med andeconfit

Andeconfit er konservert andekjøtt, magisk saftig og mørt. Årsaken til den fantastiske kvaliteten er at kjøttet er kokt i andefett på svak varme over lang tid. Metoden kan også benyttes på andre råvarer som for eksempel kylling, fisk og hvitløk.

Den lange prosessen gjør at få velger å confitere selv, i alle fall på en helt vanlig hverdag. Heldigvis kan du kjøpe andeconfit i butikken og den er klar til servering etter en kjapp tur i ovnen. Det er skikkelig hverdagsluksus! 

Husk å se etter andeconfit neste gang du er på Coop Mega!

<<Prøv også: Perfekt stekt andebryst med enkel appelsinsaus>>

Wraps med andeconfit og klementinchutney

Andeconfit i potetlomper er rask hverdagsluksus i en travel førjulstid. Få den gode julesmaken med hjemmelaget klementinchutney.

Prøv klemetinchutney

Har du smakt klementinchutney?  Den lett syrlige chutneyen passer godt sammen med det kraftige kjøttet, mens knasende sprø grønnsaker og myke potetlomper gjør det hele til et lett og lettvint hverdagsmåltid. Dette er skikkelig snaddermat!

Lag gjerne chutneyen god tid i forveien og oppbevar den på rene glass i kjøleskapet. Med tilbehøret klargjort på forhånd kan middagen stå på bordet enda raskere.

Klementinchutneyen er så god at vi anbefaler å lage ekstra stor porsjon når du først er i gang. Bruk den som spennende tilbehør til kraftige kjøttretter og til ostefatet. Chutneyen er også en fin gaveidé til matglade venner og familie.

<<Prøv også: Andebryst med rødkålsalat og fiken>>

klementinchutney til wraps med andeconfit

Lag ekstra klementinchutney når du først er i gang. Det er godt tilbehør til både ostefatet og til kraftige kjøttretter.

WRAPS MED ANDECONFIT OG KLEMENTINCHUTNEY

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 60 minutter
Steketid: 30 minutter
Steketemperatur: 200˚C
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 2 stk. pastinakk, i staver
  • 2 stk. gulrøtter, i staver
  • 2 stk. rødløk, i tynne båter
  • 2 fedd hvitløk, delt i to
  • 2 stilker fersk rosmarin
  • 0,5 sitron, saften av
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss andefett (fra andelårene, ev. olivenolje)
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stk. confitert andelår, renset
  • 8 stk. lompe
  • 1 stk. vårløk, finsnittet
  • 75 g sukkererter, finsnittet

 

KLEMENTINCHUTNEY

  • 500 g klementiner (med skall), i strimler
  • 2 stk. sjalottløk, i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili, finhakket
  • 1 cm fersk ingefær, i tynne skiver
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 2 hel nellik
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

 

Slik gjør du:

  1. Start med klementinchutneyen: Behold skallet på ca. 3/4 av klementinene. Skyll og tørk godt. Skjær klementinene i tynne strimler.
  2. Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp.
  3. Senk temperaturen og la chutneyen stå og småputre i en halvtime, til skallet er mørt og mesteparten av væsken har tyknet eller fordampet.
  4. Bakte grønnsaker og andeconfit: Forvarm ovnen til 200˚C. Skrell pastinakk og gulrot og del i like tykke staver. Del løk og hvitløk i båter.
  5. Ha grønnsakene i en ildfast form, ha i rosmarin og ringle over sitronsaft, honning og andefett. Krydre med salt og pepper og bland alt godt slik at smakene fordeler seg. Stek midt i ovnen i 30 minutter, til grønnsakene er møre.
  6. Rens de confiterte andelårene og riv kjøttet i grove biter. Ha i en ildfast form med litt av andefettet og stek sammen med grønnsakene de siste 10 minuttene, til kjøttet er gjennomvarmt.

Server rotgrønnsaker og andeconfit i lompe, med knasende sprø sukkererter og strimlet vårløk. Topp med klementinchutney.