Biff er kanskje ikke det du spiser hver dag, men det kan definitivt være hverdagsmat. En saftig biffsandwich er enkel og rask mat som er passer utmerket som en kjapp middag på farten, eller som digg kveldsmat.

Magert kjøtt til hverdagsbiffen

Magert, mørt og smaksrikt kjøtt som mørbrad egner seg godt både til biff, wok og raske gryteretter i hverdagen.

Det møre kjøttet trenger kun litt salt og pepper før det stekes på sterk varme i 3-4 minutter på hver side. Raskere og enklere kan det nesten ikke gjøres.

<< Biff-tips: Slik steker du en perfekt biff >>

Biffsandwich med variert fyll

Vår høstinspirerte biffsandwich er lastet med herlig kremet soppstuing og stekt paprika. Det er rikt og mettende tilbehør til det saftige kjøttet og alt er klart på rundt 20 minutter.

kremet soppstuing som tilbehør til biffsandwich

En deilig soppstuing smaker himmelsk på biffsandwich, men kan like gjerne erstatte sausen til en mer tradisjonell biffmiddag.

Soppstuingen inneholder soyasaus og litt honning, smaker som passer helt vidunderlig sammen med både sopp og storfekjøtt. 

Tips til andre typer tilbehør er en klassisk Philly cheese steak sandwich, med stekt løk, paprika og ost. Vender vi nesa mot Mexico finner vi salsa, avokado og mais som vil passe utmerket godt i en biffsandwich.

<< Hva med å prøve den meksikanske maissalaten elotes til din neste biffsandwich? >>

Er du tilhenger av rene enkle smaker finnes det ikke noe bedre enn tykke tomatskiver og sprø salat for en litt friskere hverdagsmiddag. Det er uansett store muligheter for å finne opp til flere favoritter - hvis du bare eksperimenterer litt.

biffsandwich med stekt paprika og soppstuing

Når du blir fysen på kjøtt men ikke egentlig har lyst til å vente helt til lørdagskvelden, kan du kose deg med en saftig biffsandwich med herlig soppstuing.

BIFFSANDWICH MED SOPPSTUING OG PAPRIKA

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: ca. 20 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 2 stk. biff av mørbrad (ca. 400 g)
  • Salt og pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 stk. rød paprika, i strimler
  • 1 stk. grønn paprika, i strimler
  • 4 stk. chiabatta
  • 1 pk. Coop Baby Leaf Mix

Soppstuing

  • 400 g sjampinjong, i tynne skiver
  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 3 dl seterrømme
  • 1 ss soyasaus
  • 1,5 ts flytende honning
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ts fersk timian, finhakket
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper på begge sider. Varm opp olje og smør i en stekepanne og stek kjøttet 3-4 minutter, til kjøttsaften begynner å piple ut på oversiden. Snu biffen og stek videre i 3-4 minutter (for medium stekt kjøtt). La kjøttet hvile mens tilbehøret lages.
  2. Stek paprikastrimlene møre i samme stekepanne som kjøttet.
  3. Lag soppstuingen: Skjær sjampinjong i tynne skiver og stek i tørr stekepanne på sterk varme til væsken har fordampet.
  4. Senk temperaturen og tilsett smør. La det surre under omrøring til smøret har smeltet.
  5. Rør inn hvitløk og rømme. Smak til med soyasaus, honning, sitronskall, timian, salt og pepper. Rør inn litt vann dersom stuingen blir for tykk.
  6. Skjær biffkjøttet i tynne skiver og legg på chiabatta sammen med salat, stekt paprika og soppstuing.

 Lyst på flere forslag til biff-retter? Her finner du alle våre oppskrifter med biff

Kilde: matprat.no