Mer enn noen annen årstid, ønsker vi oss om sommeren mat som ikke krever stort mer utstyr enn en kniv og en skjærefjøl for å bli klar. Hva er vel da bedre utgangspunkt enn en ferdiggrillet kylling?

Stressfri kyllingsalat

Ferdigstekt kylling fra butikken er fremdeles veldig populært og det forstår vi godt. Saftigere og mer smakfullt kyllingkjøtt skal du lete lenge etter, og det er helt genialt å ha for hånden når du vil ha noe ekstra lettvint til lunsj eller middag. Enklere kan det nesten ikke bli.

På Coop Mega får du nygrillet kylling i ferskvaredisken – hver dag.  Med kyllingen blir salaten også mer fyldig og mettende og kan være et komplett måltid, selv for de som mener salat kun har status som tilbehør.

Kyllingsalat med fetaost og soltørkede tomater

Pimp opp den greske salaten med saftig, ferdiggrillet kylling og smaksrik dressing med soltørkede tomater.

Sammen med litt godt fersk brød er dette perfekt sommermat, både som en kjapp lunsj eller en lett middag.

Kyllingsalaten er også fin å servere til mange – til årets sommerfest, kanskje?

Enkle råvarer, rene smaker

Vi har latt oss inspirere av gresk salat og alle de gode råvarene som benyttes i landene rundt Middelhavet. Der får råvarene skinne i all sin enkelhet, brukt når de er på sitt aller beste, gjerne kun med litt olje og urter som selskap. 

PRØV OGSÅ: Kremet pastasalat caprese med avokado>>

kyllingsalat med fetaost og soltørkede tomater

Soltørkede tomater og oregano hører med når en skal lage mat inspirert av Middelhavslandene.

I tillegg til kyllingen har vi utvidet salaten med vidunderlig aromatiske urter, sprø salatblader og en deilig dressing med soltørkede tomater. Den intense smaken fra tomatene er så man nesten kan fornemme sommervarmen tomatene har modnet i. Den modne sødmen matcher perfekt med den salte fetaosten og kalamataolivenene.

Tankene sendes umiddelbart sørover til en gresk taverna med blåmalte pinnestoler i strandkanten. Ikke verst for en "uskyldig" liten kyllingsalat, eller hva?

<<PRØV OGSÅ: Hasselback-kylling med urter og fetaost>>

kyllingsalat med fetaost og soltørkede tomater

Hvorfor ikke servere en deilig kyllingsalat på årets sommerfest? Den smaker himmelsk og er lett å lage til mange.

KYLLINGSALAT MED FETAOST OG TOMATDRESSING

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 15 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 1 stk. kylling (ferdiggrillet), i biter
  • 1 pose baby leaf salatmiks eller lignende
  • 1 stk. agurk, i tykke skiver
  • 0,5 stk. rødløk, i tynne ringer
  • 1 stk. grønn paprika, i strimler
  • 300 g cherrytomater, delt i to
  • 70 g kalamataoliven (uten stein)
  • 180 g fetaost, smuldret (1 pakke)
  • 2 ss fersk basilikum, grovhakket
  • 2 ss fersk oregano, grovhakket
  • 2 ss pinjekjerner, ristede

Tomatdressing

  • 60 g soltørkede tomater (i olje)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 dl olje, fra de soltørkede tomatene
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Plukk kjøttet fra kyllingen og riv i mindre biter (eller skjær med kniv).
  2. Skyll og tørk grønnsakene godt. Ha salat, agurk, rødløk, paprika, tomater og oliven i en bolle eller på et fat og bland sammen.
  3. Lag dressingen: Bruk stavmikser til å kjøre sammen alle ingrediensene til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
  4. Hell dressingen over salaten. Dryss over fetaost, basilikum, oregano og pinjekjerner rett før servering. Server med godt brød.