I en travel hverdag kan det være vanskelig å få tid til å lage god middag fra bunnen av. Heldigvis finnes det råd.

Kylling er en råvare som de aller fleste liker, og som passer til veldig mye forskjellig tilbehør. Derfor kommer du langt hvis du har en pakke kyllingfilet i kjøleskapet.

Prøv gjerne nytt tilbehør til kyllingen. Hva med en kruttsterk salsa verde, som virkelig biter fra seg?

<<PRØV OGSÅ: Denne teknikken gir deg supersaftig kylling hver gang! Prøv vår deilige kylling adobo fra Filippinene.>>

Velg gjerne økologisk kylling

Coop Mega satser stort på økologi, og har et bredt utvalg av økologiske råvarer. Nå får du kjøpt  fantastisk god økologisk kylling og kalkun fra Hardanger. Her lever kyllingen et godt liv, og det merkes på den gode smaken. Les med om Ânglamark økologisk kylling fra Hardanger her.

Økologisk kyllingproduksjon kan variere når det gjelder leveranse, derfor kan det være utsolgt for fersk økologisk kylling i noen perioder. Se også etter økologisk kylling i frysedisken.

LES OGSÅ: 7 grunner til å velge økologisk mat 

Her får du 3 raske og gode retter med kylling:

Kylling i tortilla med salsa verde

Kyllingtaco smaker enda bedre med en sterk, grønn salsa verde.

Kyllingtaco med salsa verde

Salsa verde er en grønn saus laget på urter. Den finnes i mange utgaver og varierer fra land til land. I Italia er den basert på bladpersille mens den i Mexico lages på koriander, jalapeños (en grønn chili) og tomatillos. Tomatillos ser ut som små grønne tomater, men er sjelden å finne i Norge.

  • Til 4 personer trenger du:
  • 8 tortillalefser
  • ca. 800 g kyllingfilet
  • 1 ts løkpulver
  • ¼ ts chilipulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss olje (f.eks. soya eller raps)
  • koriander, rømme og lime til servering.

 

Salsa verde:

  • 2 grønne chili, grovhakket
  • 1 hvitløksfedd
  • 2–3 vårløk, grovhakket
  • 1 potte koriander
  • 1 potte mynte
  • 2 ss god olivenolje
  •  

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle de tørre krydderne og oljen i en bolle.
  2. Legg i kyllingbrystene og bland godt.
  3. Varm opp en grillpanne eller stekepanne til sterk varme, og stek kyllingbrystene 4–5 minutter på hver side, til de er gjennomstekt.
  4. Lag salsa verde: Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.
  5. Server med rømme, friske korianderblader og limebåter ved siden av.
Kyllingsalat med kapers og salsa verde

Kyllingsalat med kapers og salsa verde er en lett og god hverdagsmiddag.

Kyllingsalat med grønn saus og kapers

Til 4 personer trenger du:

  • 1 grillet kylling
  • 16 små poteter
  • 2 ss store kapers
  • blandet salat etter ønske

Grønn saus:

  • 4 ss bladpersille
  • 4 ss mynte
  • 2 ss dill
  • 0,6 dl olivenolje
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Lag grønn saus ved å mikse alle ingredienser i kjøkkenmaskin slik at det blir grovkuttet.
  2. Kok potetene, del dem i to og varm dem lett sammen med revet kylling og kapers i en panne. Hell over litt grønn saus og server det sammen med litt blandet salat.
Kylling med pasta, asparges og mandler.

Deilig hverdagsmat! Pasta med mandler, kylling og asparges er en enkel middagsvinner.

Kylling med spagetti, mandler og aspargestopper

  • 500 g kyllingfilet
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 400 g aspargestopper
  • 50 g mandler
  • 300 g fersk spagetti
  • 25 g revet parmesan
  • basilikum

Slik gjør du:

  1. Skjær kyllingen i terninger og stek dem i olje i en varm panne, krydre med salt og pepper.
  2. Vask aspargestoppene og skjær dem i mindre biter. Ha aspargestopper og mandler i pannen sammen med kyllingen og la dem steke sammen i cirka 4 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  3. Kok spagettien i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Sil pastaen og bland den sammen med kylling, asparges og mandler.
  4. Anrett pastaen i en stor skål og ha over revet parmesan, basilikum og litt olivenolje på toppen.