Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som direkte oversatt betyr kokt fløte. Fløte kokes opp og blandes med gelatin og blir puddingaktig når det avkjøles.

Panna cotta kan definitivt være mektige saker, men om du bytter ut noe av fløten med yoghurt naturell blir desserten friskere og lettere.

En frisk panna cotta er en perfekt avslutning på et overdådig julemåltid!

Oppskrift på panna cotta med multer.

Panna cotta smaker kjempegodt med mange friske og søte toppinger, blant annet pasjonsfruktsaus, bringebærcoulis og jordbærsaus.

Dessert uten stress

Det beste av alt er at panna cotta bør lages dagen i forveien slik at den rekker å sette seg. Da slipper du å tenke på desserten på selve juledagen. Mindre stress på kjøkkenet betyr en bedre julemiddag!

Norsk vri på panna cotta

Sammen med multer blir panna cotta litt ”norskere”. Multer finner du i frysedisken hos Coop Mega året rundt. Tin multene i kjøleskap, gjerne over natten.

Vi serverer multene som de er til panna cotta, siden denne desserten er søt nok i seg selv. Men det er også mulig å koke multene med litt sukker om du ønsker det:

Oppskrift på panna cotta med multer.

Italiensk panna cotta lages av fløte, men vi har gjort den litt friskere med yoghurt naturell.

Panna cotta med multer

Dette trenger du til 4 store eller 6 middels store porsjoner:

  • 3 dl fløte
  • 3 dl yoghurt
  • 80 g sukker
  • ½ ts vaniljepulver
  • 4 gelatinplater
  • 200 g multer

 

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplatene i vann i 5-10 minutter
  2. Kok forsiktig opp fløte og sukker. Pass på så det ikke bobler over. Når blandingen såvidt bobler, trekker du kjelen av varmen. Rør inn vaniljepulver. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør ut i fløteblandingen.
  3. Tilsett yoghurten og rør godt sammen.
  4. Hell over i serveringsglass og sett kjølig et par timer, eller gjerne over natta.
  5. Tin multene (helst i kjøleskapet over natten) og server på toppen av hvert glass.