Inviter til rimelig, lettvint og god helgemat med svin indrefilet. Det møre kjøttet har en mild smak som kan varieres i det uendelige. Med «hasselback-metoden» ser det i tillegg fantastisk flott ut.

Alt som kreves for et saftig og smakfullt resultat er en forsiktig hånd og ikke altfor høy temperatur.

Slik blir svinefileten ekstra smakfull

Du kjenner kanskje til Hasselbackpoteter? De herlige sprø potetene, skåret i tynne skiver som en slags stående vifte? Denne teknikken fungerer på mer enn poteter og svinefiletens lange og jevne form gjør at den passer ideelt!

<< Prøv også: Hasselback-kylling med urter og fetaost >>

Det viktigste du må huske på er at du ikke skjærer helt gjennom fileten, men stopper ca. en  centimeter fra bunnen. Bruk gjerne spisepinner eller tynne kjøkkenredskaper til hjelp. (Fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du i slutten av saken.)

hasselback-svinefilet med blåmuggost trinn 1

Steg 1: Legg tynne redskaper i tre på hver side av svinefileten for å forhindre at du skjærer helt gjennom fileten.

hasselback-svinefilet med blåmuggost trinn 2

Steg 2: Fyll snittene i svinefileten med godsaker som blåmuggost, bacon og fersk salvie.

hasselback-svinefilet med blåmuggost - steg 3

Steg 3: Bløtlagte trespyd på langs sørger for å holde svinefileten samlet når den stekes.

Mildt kjøtt med spennende smaker

Svinefilet er magert kjøtt og har derfor en mild og rund smak som alle kan like. Det gjør også at du kan være litt mer vågal når det kommer til krydder og tilbehør. Til hasselback-fileten kan du fylle hvert snitt med hva du måtte ønske av krydder, friske urter, ost og andre godsaker.

Vi har valgt blåmuggost og salvie for pikant smak og fristende aroma. Baconet gir salt og fett til det magre kjøttet og gjør at det blir ekstra saftig og godt.

Liker du ikke blåmuggost eller kan du ikke få tak i fersk salvie? Da er det bare å bruke fantasien og leke seg fram til andre spennende smakskombinasjoner.

3 fyll til hasselback-svinefilet:

  • Mozzarella, tomat og basilikum
  • Rød pesto, brie og bakt paprika
  • Chèvre, valnøtter, honning og rosmarin
hasselback-svinefilet med blåmuggost

Bakte epler med nøtter, havregryn og salviesmør er spennende tilbehør til hasselback-svinefilet.

PERFEKT TILBEHØR: Overrask med bakte epler på middagsbordet>>

HASSELBACK INDREFILET AV SVIN MED BLÅMUGGOST

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: ca. 40 minutter
Steketemperatur: 200˚C
Porsjoner: 4

 

Dette trenger du:

  • 800 g svin indrefilet
  • 100 g baconskiver
  • 80 g blåmuggost, i tynne skiver
  • Frisk salvie
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Trespyd, bløtlagt

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200˚C. Skjær dype snitt på tvers av indrefileten. Pass på å ikke skjære gjennom – stopp ca. 1 cm fra bunnen.
  2. Fyll hvert snitt med en skive bacon, en skive blåmuggost og et salvieblad.
  3. Tre gjennom to bløtlagte trespyd på langs for å holde fileten samlet når den stekes.
  4. Pensle svinefileten med olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen til kjernetemperaturen når 70-72˚C (ca. 30 minutter). Dekk til og la kjøttet hvile noen minutter før servering.