Disse ostepinnene kommer til å få bein å gå på, så det er bare å lage mange med en gang. Du kan fryse dem ned og ha dem på lur når du blir fysen på noe godt.

Den deilige hotte tomatsausen passer så godt til osten som er krydret med deilige urter. Sa vi at de knaser når du biter inn i dem?

Hva slags ost skal du velge?

Fast mozzarella er kjempegodt i denne retten, men du kan også bruke annen fast ost som cheddar, ridderost eller klassisk gulost. Du bestemmer selv hvor mye smak du vil ha i ostepinnene. Bruk din favorittost.

Oppskrift på friterte mozzarella-sticks med hot tomatsaus.

Sett fram ingrediensene før du begynner; en skål med panko- og krydderblanding og en skål med egg.

Du kan også bruke et utvalg av oster; en ostepinne med en mild ost, en annen med en lagret godbit. Det gjør måltidet ekstra spennende.

Krydder må til i mozzarella-sticks

Vi bruker panko som vi ruller ostestavene i før fritering. Panko er japanske brødsmuler som er superlette og luftige. De egner seg perfekt til fritering og gir et deilig skall av sprø lyke rundt den deilige osten.

Det er lurt å krydre pankoen og ikke krydre ostepinnene i etterkant. Ved å blande tørre urter, hvitløkspulver og løkpulver i pankoblandingen før fritering, vil ostepinnene få en perfekt og jevn smak av krydder.

Oppskrift på friterte mozzarella-sticks med hot tomatdipp.

Legg ostepinnene forsiktig ned i oljen en og en av gangen. Ikke friter for mange av gangen. Snu litt rundt på dem så de blir jevnt fritert, ca 2-3 minutter.

I fryseren først

Mozzarella-sticksene må fryses før fritering. Dette for å få den deilige sprø pankoen til å sette seg rundt osten slik at den ikke faller av under fritering. Vi vil jo ha en deilig myk kjerne inni det friterte, sprø skallet, og da er en times hviletid i fryseren måten å gjøre det på. 

Universalsausen

En god marinarasaus er lurt å lære seg å lage. Den kan være så flytende og så fast som du ønsker at den skal være. Det kommer an på bruken. Til denne retten er det lurt at den er litt fast, da ostepinnene skal dyppes i sausen. Og du vil jo ha mest mulig saus på ostepinnen, vil du ikke?

Lag store porsjoner av sausen og frys den ned til neste gang du lager ostepinner. Du kan også bruke den til en god pastasaus eller på pizzaen.

Du kan til og med dampe blåskjell og blande dem i marinarasaus. Da har du tidenes beste tapasrett. Men i dag handler det om ostepinner. Deilige knasende ostepinner med mykt fyll. Bare prøv!

Friterte mozzarella-sticks er perfekt kosemat. Lag mange, disse vil få bein å gå på!

Mozzarella-sticks med hot mainara-dipp

Til ca 24 ostepinner trenger du:

Dipp:

  • 2 bokser hele hermetiske tomater
  • 1 stor sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 ts chiliflak
  • 1 klype salt

 

Mozzarella-sticks:

  • 450 g fast mozzarellaost i blokk 
  • 100 g hvetemel
  • 3 egg
  • 3 ss helmelk
  • 200 g panko (brødsmuler)
  • 1 ½ ts hvitløkspulver
  • 1 ½ ts løkpulver
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket persille
  • 1 ts tørket timian
  • ca 1 ½ l vegetabilsk olje
  • 1 bunt gressløk

Tips!

Du kan også bruke andre typer fast ost, som cheddar, ridderost eller klassisk gulost.

 

Slik gjør du det:

  1. Start med å lage dippen: Kjør de hermetiske tomatene til en jevn blanding med en stavmikser. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  2. Varm olje og smør i en gryte over medium varme. Fres sjalottløken til den er gyllen og blank, ca 5-7 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett tomatpuré, sukker og chiliflak. Tilsett tomatene. Skru ned temperaturen og la det småputre i 15-20 minutter. Smak til med salt helt til slutt.
  3. Start så på ostepinnene. Del osten i 1 cm tykke staver. Vend stavene i mel og legg dem over i et dørslag for å riste av overflødig mel.
  4. Pisk egg og melk i en bolle. Sett til side. Bland pankoen med krydderet. Sett til side.
  5. Dypp ostepinnene i eggeblandingen og vend så i pankoblandingen. Press det lett sammen. Dypp ostepinnene i eggeblandingen og pankoen en gang til. Legg ostepinnene på en rist eller fjøl og sett det i fryseren i minimum en time.
  6. Varm oljen til 175 grader i en stor gryte. Bruk gjerne et friteringstermometer. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse og boble i oljen når den er varm nok.
  7. Legg ostepinnene forsiktig ned i oljen en og en av gangen. Ikke friter for mange av gangen. Snu litt rundt på dem så de blir jevnt fritert, ca 2-3 minutter. Legg dem over på tørkepapir for å renne av seg et par minutter før servering. Server sammen med hot marinara dipp og gjerne litt finhakket gressløk.