Frokostpizza høres kanskje litt merkelig ut, men det er egentlig ikke mer mystisk enn å spise varm loff med ost, speilegg og avokado. Fenomenet frokostpizza tok internett med storm i 2016, og nå kan du imponere familien med en skikkelig deilig start på dagen!

Frokostpizza kommer i mange varianter, men felles for dem er at de er i porsjonsstørrelse og stort sett toppes med et egg. Andre alternativer til topping er røkelaks og dill eller rett og slett egg og bacon!

Frokostpizza med avokado og egg.

Avokado og egg passer kjempegodt til frokostpizza, men du kan også velge annen topping. Hva med egg og bacon?

Prøv kaldheving av pizza

Du kar kanskje ikke tid til å sette en pizzadeig på morgenkvisten?  Da er kaldheving av pizzadeig en super løsning. 

Ved kaldheving brukes det mindre gjær enn ved normal metode. Alt du gjør før du legger deg er å røre sammen ingrediensene og la deigen stå kaldt over natten. Morgenen etter har du en ferdighevet deig og bakingen går unna i en fei. 

Du kan selvsagt også bruke ferdig pizzadeig hvis du ikke har tid til å sette deigen. Denne frokostpizzaen smaker dessuten godt både til lunsj og middag, men den er nok aller best til frokost – gjerne en helg.

For hvem elsker vel ikke sprø pizzabunn, smeltet ost, egg og avokado? Når du kombinerer alt, får du drømmefrokosten!

<<PRØV OGSÅ: Har du glutenallergi eller ikke tåler gjær kan du prøve denne deilige glutenfrie pizzadeigen! Toppingen med hjemmelagde kjøttboller, blåmuggost og granateple er genialt god!>>

Trendy frokost

Frokostpizza trenger ikke nødvendigvis å være runde. Hva med å lage hjerteformede frokostpizza og overraske noen du er glad i? Du kan også lage en oval variant om du vil ha plass til to egg. Et annet alternativ er å lage en stor frokostpizza, for så å dele den i ruter etter steking.

Kaldhevet frokostpizza med avokado og egg.

Frokostpizza er genial helgemat - og supert å lage når dere er på hytta. Får du rester, er kald pizza perfekt niste.

Kaldhevet frokostpizza med avokado og egg 

Dette trenger du til 4 frokostpizzaer:

Pizzadeig:

 • 3 dl vann, lunket
 • 15 g fersk gjær 
 • 1 dl extra virgin olivenolje
 • 1 ts salt
 • 5 dl hvetemel, gjerne type 00 (ekstra fint)

 

Topping:

 • 1 beger Crème fraîche
 • 100 g revet mozzarella
 • 4 egg
 • 2 avokado
 • salt og nykvernet pepper
 • sriracha-saus, etter ønske
 • 1 håndfull koriander

 

Slik gjør du:

 1. Start med å lage pizzadeigen kvelden i forveien. Ha lunket vann i en stor bakebolle. Smuldre i gjæren og løs opp i vannet. Tilsett olivenolje og salt. Ha i melet litt etter litt mens du rører deigen sammen med en tresleiv. Deigen skal være ganske løs.
 2. Dryss litt mel på toppen av deigen og dekk til. La deigen heve i kjøleskap over natten.
 3. Morgenen etter har du litt mel på benken. Velt ut pizzadeigen og del i fire emner. Trill runde boller, og kjevle ut så flatt du klarer, 2-3 mm tykkelse er topp!
 4. Legg bunnene over på et stekebrett kledd med bakepapir. Prikk bunnene med en gaffel. For ekstra sprø bunn kan de forstekes ved 250 grader på øverste rille i ca. 3 minutter.
 5. Fordel Crème fraîche utover bunnene. Dryss litt revet ost over. Knekk et egg over hver pizzabunn.
 6. Stek pizzaene ved 250 grader til egget har stivnet og fått ønsket konsistens.
 7. Del avokado i to og fjern skallet. Skjær i tynne skiver og fordel utover de ferdigstekte pizzaene. Krydre med litt salt og pepper. Topp frokostpizzaene med sriracha (hot chilisaus) og litt grovhakket koriander.