De som mener at suppe ikke er et komplett måltid har ikke møtt den vestafrikanske peanøttsuppa. Den er rik, kremet og smekkfull av herlige kryddersmaker. Du går garantert ikke sulten fra bordet etter en runde med denne snaddersuppa. 

Vestafrikansk peanøttsuppe på 30 minutter

På engelsk heter retten groundnut stew og har sin opprinnelse i Vest-Afrika. Der er det ikke uvanlig å bruke hel kylling eller kyllinglår og koke alt sammen i en tykk saus – som i en stuing. 

I denne suppa er de viktigste elementene på plass for å få en autentisk vest-afrikansk smak: peanøttsmør, tomater, eksotiske krydderblandinger og frisk limesaft.

Og det beste er at denne peanøttsuppa er ferdig på 30 minutter!

Vestafrikansk peanøttsuppe med kylling.

Enkel å variere

Hvis du har ekstra god tid kan vi anbefale at du bruker hel kylling framfor kyllingfilet. Del kyllingen i mindre biter og stek i gryta før du tilsetter resten av ingrediensene. Fordelen med å bruke kylling med ben er at suppa (eller stuingen) får enda mer smak.

<< Se her hvor enkelt du deler en hel kylling, trinn for trinn. >>

Dersom du ønsker en kjøttfri peanøttsuppe bytter du bare ut kyllingkraften med grønnsakkraft og erstatter kyllingfileten med søtpotet. Det tar omtrent like lang tid, og alt du må passe på er at grønnsakene er møre før suppa serveres.

vestafrikansk peanøttsuppe med kylling

Vestafrikansk peanøttsuppe er en magisk og svært tilfredsstillende suppe du bare må lage, igjen og igjen.

<<PRØV OGSÅ: Se våre beste oppskrifter på suppe her.>>

VESTAFRIKANSK PEANØTTSUPPE MED KYLLING

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 200 g jasminris
  • 1 ss rapsolje
  • 1 rødløk, i ringer
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 4 cm ingefær, revet
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 boks kokosmelk
  • 4 dl tomat passata (eller 1 boks hakkede tomater)
  • 5 dl kyllingkraft
  • 4-6 ss grovt peanøttsmør, gjerne økologisk
  • 2 kyllingfileter, i tynne skiver
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
  • 100 g babyspinat
  • 1 lime, saften av
  • 0,5 ts salt
  • 50 g peanøtter, grovhakkede
  • 2 ss fersk koriander, grovhakket
  • 1 lime, i båter

 

Slik gjør du:

  1. Kok risen som anvist på pakningen.
  2. Varm opp olje i en stor kasserolle på middels sterk varme. La løk og paprika surre under omrøring i ca. 5 minutter til grønnsakene er møre.
  3. Rør inn hvitløk, ingefær, tomatpuré og krydder og la det surre ca. 1-2 minutter.
  4. Hell over kokosmelk, tomat passata og kraft. Rør inn peanøttsmør og kok opp. La suppen småkoke mens resten tilberedes.
  5. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver eller strimler. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Varm opp olje i en stekepanne på ganske sterk varme og stek kyllingskivene til de har fått farge og er gjennomstekt.
  7. Rør spinatbladene inn i suppa når det nærmer seg servering. Smak til med limesaft og salt. Server peanøttsuppa toppet med grovhakkede peanøtter, fersk koriander, kylling og ris.