Kyllingfilet på grillen er enkel og god hverdagsmiddag, men hvordan unngå at kyllingfileten blir tørr og trist? Svaret er et deilig fyll av spekeskinke, urter og mozzarella, i tillegg til skånsom grilling på indirekte varme.

Tilbehør til grillmat

Vi har valgt et enkelt og velsmakende tilbehør, som du kanskje allerede har i skapet. Hermetiske maiskolber er genialt å ha på lur når du vil ha middagen klar på kort tid.

Kryddersmøret kan du også lage i forveien, og oppbevare i fryseren til du trenger det. Det tar heller ikke så lang tid å røre sammen dette spicy kryddersmøret; det gjør du mens kyllingfiletene blir ferdige på grillen. 

<<TIPS! Her er grønnsakene som blir bedre på grillen>>

Mais er godt tilbehør til fylt kyllingfilet på grillen.

Grillet mais er deilig tilbehør til nesten all slags grillmat.

Slik griller du fylt kyllingfilet

Coop Mega-ekspertene viser deg hvordan du fyller kyllingfiletene og griller dem skånsomt til en mør og saftig middag (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken):

Slik griller du kyllingfile med Coop Mega-ekspertene.

Grillekspertene Elin Madsen hos Coop Mega Klepp og Adelino Borges hos Coop Mega Oppdal, viser deg hvordan du griller kyllingfilet til perfeksjon.

Trinn 1: Skjær en lomme i kyllingfiletene med en skarp kniv. Fyll kyllingfiletene med spekeskinke, basilikum og mozzarella.

Fylt kyllingfilet på grillen, steg 2: Bind kyllingen med hyssing.

Trinn 2: Knyt kyllingfiletene stramt igjen med en hyssing. Pass på at mozzarellaen ikke tyter ut .

Fylt kllingfilet på grillen, steg 3: På grillen.

Trinn 3: Legg kyllingfiletene på grillen og la dem få en gyllen stekeskorpe på begge sider. Grill videre på indirekte varme.

Kyllingfilet på grillen, klar til servering.

Grillet kyllingfilet er deilig hverdagsmiddag.

<<FLERE KYLLLINGTIPS: Her finner du våre beste oppskrifter på middag med kylling>>

FYLT KYLLINGFILET OG GRILLET MAIS MED SPICY KRYDDERSMØR

Til: 4 personer

Tid: 1t. 15 min.

  • 4 kyllingfileter
  • salt og pepper
  • 2 ss olje
  • 4 skiver serrano- eller parmaskinke
  • 3 stilker basilikum, kun bladene
  • 2 små pk mozzarella
  • hyssing

 

Grillet mais med spycy kryddersmør:

  • 50 g smør, romtemperert
  • 1/2 ts chilipulver
  • ½ ts paprikapulver
  • ¼ rød chili, finhakket
  • 4 maiskolber

 

Slik gjør du:

  1. Skjær en lomme i kyllingfiletene og krydre med salt og pepper og smør inn med olje.
  2. Fyll kyllingfiletene med spekeskinke, basilikum og mozzarella. Krydre godt med salt og pepper.
  3. Knyt kyllingen igjen med hyssing og grill begge sider slik at kjøttet får en gyllen stekeskorpe. 
  4. Flytt dem over på en grillflate (eller aluminiumsfolie) og la kyllingen grille ferdig på indirekte varme til kyllingen er gjennomstekt.
  5. Lag kryddersmør: Bland sammen ingrediensene til kryddersmøret og sett i fryseren eller kjøleskapet til du skal bruke det.
  6. Grill maiskolbene godt på alle sider til overflaten er gyllen og fin.
  7. Sever kyllingen med grillet mais med spicy kryddersmør.

 

Tips!

Du kan bruke halloumiost istedenfor mozzarella i kyllingen.