Til hovedinnhold
kjøtt

Fylt lammestek med gorgonzola og valnøtter

Saftig og godt lam hører påsken til. Hva med å lage fylt lammestek med blåmuggost, valnøtter, sitron og hvitløk? Smaken er helt fantastisk!

Fylt lammestek med gorgonzola og valnøtter

2t / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

loff (tykke skiver, bruk kun innmaten)

hvitløk

finrevet sitronskall

finhakket rosmarin

grovhakkede valnøtter

gorgonzola (mild)

salt

pepper

utbenet lammelår (eller et helt lammelår som du beiner ut selv)

hyssing

Fremgangsmetode

Ha alle ingrediensene til fyllet i en blender og kjør det til en grov masse. Smak til med salt og pepper.
Ben ut lammelåret ved å skjære opp langs beinet med en bevegelig kniv og ta ut beinet (du kan også kjøpe ferdig utbenet lammelår).
La utsiden av lammelåret ligge ned mot benken og innsiden opp. Smør fyllet utover kjøttflaten og rull sammen stramt. (Se bilde nederst)
Bind hyssing rundt lammesteken. Smør utsiden inn med olivenolje og salt og pepre godt. (se bilde nederst)
Legg lammelåret i en ildfast form. Hell på 2 dl vann.
Sett i forvarmet ovn på 125 grader i ca. to timer eller til du har en kjernetemperatur på 65 grader. Da er lammet rosa.
 Legg lammet på en fjøl og la det hvile i 30 minutter før du skjærer det i fine skiver. Server kraften fra steken ved siden av.

 

Fordel fyllet over lammelåret.

La utsiden av lammelåret ligge ned mot benken og innsiden opp. Smør fyllet utover kjøttflaten og rull sammen stramt.

Surr det fylte lammelåret med hyssing.

Bind hyssing rundt lammesteken. Smør utsiden inn med olivenolje og salt og pepre godt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆