Et klassisk lammelår er gjerne smaksatt med masse hvitløk og rosmarin. Denne lammesteken har også disse ingrediensene - i tillegg til mange andre godsaker.  

Fyllet består av loff, mild gorgonzola og valnøtter. Det er smaksatt med rosmarin, hvitløk og sitronskall.

<<KLASSISK LAMMELÅR: Slik lager du klassisk lammelår med hvitløk og rosmarin.>>

Når du skal lage fylt lammestek, er det enkleste å kjøpe ferdig utbeinet lammelår hos Coop Mega, eller be de ansatte i ferskvaredisken beine det ut for deg.

Slik lager du fylt lammestek

Enkel trinn for trinn-beskrivelse (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken)

  1. Kjør alle ingrediensene grovt i en blender og salt og pepre godt. Den milde gorgonzolaen gir en nydelig smak og en fin og kremet konsistens på fyllet. 
    Fylt lammestek trinn1: kjør fyllet i blenderen.

    Trinn 1: Kjør alle ingrediensene til fyllet til en jevn masse i blenderen.

  2. Legg den utbenete lammelåret på benken med innsiden opp og fordel fyllet på kjøttflaten. Vær generøs.
    Fylt lammestek trinn 2: Fordel fyllet i det utbenete lammelåret.

    Trinn 2: Fordel fyllet i det utbenete lammelåret.

  3. Lirk hyssing under kjøttstykket og prøv å binde lammesteken så fint og tett som mulig. Du vil lukke steken så godt som mulig slik at fyllet ikke renner ut. Når lammesteken steker vil den krympe litt i størrelse og det er derfor viktig at hyssingen er bundet så tett som mulig for at kjøttet ikke skal sprette opp og lage sprekk i lammesteken.
    Fylt lammestek trinn 3: Bind lammesteken så tett sammen som du klarer med hyssing.

    Trinn 3: Bind lammesteken så tett sammen som du klarer med hyssing.

  4. Krydre lammesteken med salt og pepper,  legg den i en ildfast form og hell på litt vann.
    Trinn 2: Legg lammesteken i en ildfast form, strø over salt og hell på litt vann.

    Trinn 4: Legg lammesteken i en ildfast form, strø over salt og hell på litt vann.

  5. Nå skal lammet få kose seg i ovnen på 125 grader i ca. to timer. Målet er en kjernetemperatur på 65 grader. Da er lammet rosa og fint i midten.
    Fylt lammestek trinn 5: Lammesteken er ferdig når kjernekjernetemperatur er 65 grader. Da er lammet rosa og fint i midten.

    Trinn 5: Lammesteken er ferdig når kjernekjernetemperatur er 65 grader. Da er lammet rosa og fint i midten.

  6. La lammesteken hvile minst en halv time  før du skjærer det i skiver. 

GODT TILBEHØR: Bakt gresskar med hvitløk og rosmarin og en enkel spinatsalat smaker nydelig til. 

Skjær lammesteken i tykke skiver og server med kraften fra kjøttet. God påske!

Ferdig lammestek med tilbehør.

Mør og deilig lammestek er perfekt å servere på påskeaften - eller når du vil kose deg litt ekstra i helgen.

FYLT LAMMESTEK MED GORGONZOLA OG VALNØTTER

Dette trenger du:

  • 2 tykke skiver loff (bruk kun selve innmaten)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • 1 ts finhakket rosmarin
  • 1 dl valnøtter, grovhakket
  • 100 g mild gorgonzola
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 utbenet lammelår eller et helt lammelår som du beiner ut selv
  • hyssing

  

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene til fyllet i en blender og kjør det til en grov masse. Smak til med salt og pepper.
  2. Ben ut lammelåret ved å skjære opp langs beinet med en bevegelig kniv og ta ut beinet (du kan også kjøpe ferdig utbenet lammelår).
  3. La utsiden av lammelåret ligge ned mot benken og innsiden opp. Smør fyllet utover kjøttflaten og rull sammen stramt. Bind hyssing rundt lammesteken. Smør utsiden inn med olivenolje og salt og pepre godt.
  4. Legg lammelåret i en ildfast form. Hell på 2 dl vann.
  5. Sett i forvarmet ovn på 125 grader i ca. to timer eller til du har en kjernetemperatur på 65 grader. Da er lammet rosa.
  6. Legg lammet på en fjøl og la det hvile i 30 minutter før du skjærer det i fine skiver. Server kraften fra steken ved siden av.

Flere lamme-oppskrifter? Se våre aller beste oppskrifter med lam her.