Ribbebiter med klissete, deilig glace og syrlige grønnsaker til er ikke det man forbinder med juleribba. 

Svineribbe, og især tynnribbe,  er perfekt å bruke i mange deilige retter. Det er en råvare som du kan smaksette med krydder, urter, sauser, frukt, grønnsaker og spennende og eksotiske smaker.

Herlig klissete glace

Ingefær, hvitløk og sitrongress gir en fantastisk kraft når du koker ribba i den i et par timer. Har du ribberester, trenger du ikke koke den. Du kan bruke kraften som deilig suppe etterpå, så den må du ta vare på til senere.

Brunsukker, chili, ingefær, hvitløk og sitrongress kokt inn med soya og olje gir en fantastisk, klissete glace som legger seg perfekt rundt ribbestykkene. Det skal være litt grisete å spise disse. Det er halve moroa.

Derfor må du fjerne svoren

Bruker du ribbestykker med svoren på vil svoren poppe i pannen, og du kan få ganske store brannskader av den glovarme sukkerbaserte glazen når den spruter. Fjern derfor svoren og unngå problemet. 

Glasert ribbe med asiatisk tilbehør på en fjøl.

En herlig salat av gulrøtter, rødkål og reddiker med en syrlig dressing er perfekt tilbehør til glasert ribbe.

GLASERT RIBBE MED ASIATISK TILBEHØR 

Dette trenger du til fire personer:

  • 1 kg ribbe uten bein og svor skåret i 5 cm biter
  • 1 liter kyllingkraft
  • 4 cm ingefær, skrelt og finhakket
  • 4 hvitløksfedd, delt i fire
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 sitrongress, delt i to på langs

 

Slik gjør du:

Hvis ribba er rå bruker du denne fremgangsmåten. Bruker du ribberester kan du hoppe til steg 3.

  1. Fjern svoren på ribba. Skjær ribbebitene i stykker og legg dem i en gryte sammen med kraft, ingefær, hvitløk, riseddik, brunt sukker og sitrongress. Kok opp og sett på lokk. Senk temperaturen til middels. La dette småkoke i to timer til kjøttet er mørt.
  2. Sil av kraften og la kjøttet tørke i 15 minutter i en sikt. 
  3. Skjær ribbebitene i to hvis de er store.

 

Glace:

  • 2 ss solsikkeolje
  • salt og pepper
  • 4 cm ingefær, skrelt og finrevet
  • 3 ss soyasaus
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 røde chili, finhakket
  • 2 sitrongress, finhakket (kun den hvite delen)

 

Slik gjør du:

  1. Ta frem en stor panne eller gryte. Tilsett oljen. Salt og pepre ribbestykkene og brun dem i oljen.
  2. Bland ingefær, soya, brunt sukker, chili og sitrongress.
  3. Hell glazeblandingen over ribbebitene. Stek til glazen har satt seg rundt ribbebitene.

 

Asiatisk tilbehør:

  • ½ rødkål
  • 2 gulrøtter
  • 4 reddiker
  • 4 ss riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts limesaft
  • 2 ts brunt sukker
  • finhakket rød chili, etter ønske
  • frisk koriander til pynt

  

Slik gjør du:

  1. Snitt rødkål, gulrøtter og reddiker tynt.
  2. Bland dressingen slik at sukkeret løser seg opp. Hell dressing over salaten. Pynt med rød chili og koriander.