Ananas smaker sommer, sol og late dager på stranda. Ananas egner seg både som snacks, i fruktsalat eller på grillen. Faktisk blir det faste, søte fruktkjøttet enda bedre med varmebehandling. Træ ananasen på trepinner, så blir det enklere å grille dem.

Grillet ananas med to tilbehør

Grillet anans med bacon er perfekt tilbehør til kylling, svin og hvit fisk. Grillet ananas med kylling og peanøttdipp kan også serveres som smårett eller forrett. 

Hvis du bruker trepinner, er det viktig å legge dem i vann i en halvtime før du skal grille. Så unngår du at trepinnene tar fyr under grillingen.  

<<PRØV OGSÅ: Tropisk smoothie bowl i ananas-skål>>

Grillet ananas med bacon på grillen.

Ikke bruk for sterk varme når du griller ananas med bacon.

Slik griller du ananas

Ananas tåler varmebehandling bra, men når du skal grille med bacon er det viktig å være varsom med varmen. For høy varme brenner baconet før ananasen er gjennomvarm. Bruk helst indirekte varme. 

Når du skal grille kylling på spyd er det viktig at kyllingkjøttet ikke er skåret i for tykke biter. Kyllingkjøtt må gjennomstekes, så bitene bør være midre enn ananasen for et godt resultat.

<<DEILIG DRIKKETIPS: Frisk sommerdrikk med vannmelon og ananas>>

Ananas på grillen med kylling, bacon og peanøttdipp.

Rull en skive bacon rundt ananasringen; vanskeligere er det ikke!

GRILLET ANANAS MED BACON

Porsjoner: 4
Tid: 45 min.
Vanskelighetsgrad: Lett

  • ½ ananas, i tykke ringer
  • 4 skiver bacon
  • 4 grillpinner

 

Slik gjør du: 

  1. Legg grillpinnene i vann en halvtime før du skal grille.
  2. Del ananasen i tykke ringer og rull bacon rundt.
  3. Stikk grillpinnen gjennom ananasringen og grill på medium varme til baconet er gyllent og ferdig. 
Grillet ananas med kylling og peanøttdipp

Kylling, ananas og spicy peanøttdipp er en deilig kombinasjon.

GRILLET ANANAS MED KYLLING OG PEANØTTDIPP

Porsjoner: 4
Tid: 50 min.
Vanskelighetsgrad: Lett

  • 2 kyllingbryst
  • ½ ananas
  • 1 ts rød currypaste
  • 2 ss peanøttolje (du kan også bruke solsikkeolje)

 

Peanøttdipp:

  • 100 g salte peanøtter
  • 1, 5 dl kokosmelk
  • 1 ss honning
  • 1 ts rød currypaste
  • 1 lime, saften av
  • ca. ½ ts chilipulver eller ½ finhakket rød chili
  • salt

 

Slik gjør du:

  1. Legg grillpinnene i vann i en halvtime før du skal grille.
  2. Skjær kyllingen i tynne strimler. Skrell og del ananasen i tynne biter (ikke stokken i midten).
  3. Bland sammen currypaste og olje. Fordel kyllingen og ananas på grillspydene og pensle på currypasten. Grill spydene på medium varme til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Lag dipp:Bland peanøtter, kokosmelk, honning og currypaste til en jevn masse med en stavmikser til en jevn pure. Smak til med limesaft, chili og salt.