Entrecôte er stykningsdelen som ligger fremst på kammen. Du er kanskje vant til å spise dette kjøttstykket uten bein? Nå får du entrecôte med bein hos Coop Mega. Beinet og fettfordelingen gjør at resultatet blir enda litt bedre på grillen. 

Entrecôte er et av de enkleste kjøttstykkene å få perfekt, så lenge kjøttet er av god kvalitet og det er en bra fettmarmorering i kjøttet. Fettet er med på å gi den gode smaken til kjøttet.

Her har vi grillet stykker av entrecôte med beinet på. Til kjøttet har vi laget klassisk fransk tilbehør som går hånd i hånd med biff; ratatouille og hurtigkokte aspargesbønner.  

Oppskrift på grillet entrecôte med ratatouille og aspargesbønner

Når det kommer til tilberedningen av kjøttet synes vi det blir aller best på grillen. Det er noe helt eget med et godt stykke kjøtt som blir brunet på grillen og får litt røyksmak.

Hurtigversjon av ratatouille

Vi har laget en hurtigversjon av ratatouille som ikke skal kokes sønder og sammen til en ”stuing”. Vi synes ratatouille er aller best når det fortsatt er litt tyggemotstand i grønnsakene.

Trikset her er å kutte alle grønnsakene i små terninger, slik at de blir raskere ferdig. Samme prinsipp bruker vi når vi tilbereder aspargesbønnene.

Vi ønsker at aspargesbønnene fortsatt skal være sprø og med litt tyggemotstand. Derfor senker vi dem hurtig ned i kokende vann, før de legges direkte over i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter, for å stoppe kokeprosessen. Nei takk til dvaske aspargesbønner!

Slik griller du entrecôte

Aller best blir det å grille etrecôte på en kullfyrt grill, da får du en ekstra deilig kullsmak på kjøttet. Som med det meste annet kjøtt starter vi med å brune kjøttet over høy temperatur på begge sider, før det legges over på indirekte varme (kullgrill) eller temperaturen skrus ned (gassgrill) for at det skal stekes ferdig.

Har du ikke grill, eller vil tilberede kjøttet innendørs, har vi en super teknikk for det også: Start med å brune kjøttet med salt og pepper i litt olje på begge sider, før du skrur ned temperaturen og tilsetter en god klatt smør, noen hele hvitløksfedd og et par timianstilker for ekstra god smak. Underveis øser du smøret over kjøttet. Til slutt legger du stykkene over i en ildfast form og steker det ferdig i stekeovn.

Oppskrift på grillet entrecôte med ratatouille og aspargesbønner.

Ratatouille er en fargerik grønnsaksstuing som stammer fra Provence i Frankrike. Den består som regel av grønnsaker i alle regnbuens farger. Lilla aubergine, grønn eller gul squash og gul, grønn, rød eller oransje paprika.

GRILLET ENTRECÔTE MED RATATOUILLE OG ASPARGESBØNNER

Ratatouille:

 • 1 løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 gul paprika
 • 1 rød paprika
 • 1 dl extra virgin olivenolje
 • 1 grønn eller gul squash
 • 1 liten aubergine
 • 1 ss timianblader
 • 1 ss rødvinseddik
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 1 kurv cherrytomater
 • 1 håndfull basilikum
 • 2 stykker entrecôte med bein, ca 1 kg
 • 2 ts pepper
 • 2 ts salt
 • 1 pakke aspargesbønner

 

Slik gjør du:

 1. Start med ratatouille: Finhakk løk og hvitløk. Kutt paprika i små terninger. Fres dette sammen i en dyp stekepanne med litt av oljen i 5-6 minutter. Legg til side.
 2. Del squash og aubergine i terninger. Tilsett mer av oljen i pannen og stek dette til grønnsakene har fått en fin stekeskorpe. Ha løken og paprikaen tilbake i pannen og tilsett timianblader, rødvinseddik, salt og pepper.
 3. Del cherrytomatene i fire og ha over i ratatouillen. Bland alt sammen og la det surre over lav varme i 10 minutter.
 4. Krydre kjøttsykkene med rikelig salt og pepper. Fyr opp grillen og brun kjøttsykkene 3-5 minutter på hver side, eller til de har fått en fin stekeskorpe. Skru ned temperaturen eller legg dem over på indirekte varme og stek videre i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer i det.
 5. Kok opp rikelig med vann i en kjele, og legg aspargesbønnene ned i det kokende vannet i ca 30 sekunder. Legg aspargesbønnene over i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter, for å stoppe kokeprosessen.
 6. Server kjøttet sammen med ratatouille og aspargesbønner.

Har du ikke grill?

Da kan du tilberede kjøttet slik:

 1. Krydre kjøttstykkene med rikelig salt og pepper. Varm en stekepanne med litt olje og stek hvert kjøttstykke i 3-4 par minutter på hver side. Skru ned temperaturen litt og tilsett en klatt smør, to hele hvitløksfedd og to timianstilker for ekstra god smak. Øs smøret over kjøttet i to minutter.
 2. Legg kjøttstykkene over i en ildfast form og etterstek dem i stekeovn ved 180 grader i 10 minutter. La kjøttstykkene hvile 5-10 minutter før servering.