Grillet kylling er utgangspunktet for mye godt, og du kan lage den til på mange måter. Når vi serverer den hel sånn som her, løftes den til noe mer enn en alminnelig hverdagsmiddag.

Du skal i tillegg få et triks som gjør at kyllingen ikke blir tørr selv om du varmer den opp igjen i ovnen: Skjær smør i tynne skiver med ostehøvel og dekk kyllingen med smøret. Da blir skinnet sprøtt og fint, og kyllingen holder seg saftig. Mens kyllingen godgjør seg i ovnen, lager du couscous med stekte grønnsaker og en frisk raita.

Couscous lager i prinsippet seg selv. Den skal bare svelle i varm kyllingkraft. I mellomtiden skjærer du aubergine og squash i biter og steker dem møre sammen med løk, hvitløk, spisskummen og chili som gir grønnsakene litt ekstra smak.

Raita er en frisk youghurtdressing som bare skal røres sammen. Agurk og tomat, krydder og mynte gjør den frisk og svalende, og derfor er den ofte fast tilbehør til sterkt krydret indisk mat. På under en halv time blir dette til en festmiddag med spennende smaker.

Kyllingen er best hvis du bruker den samme dag som du har kjøpt den, men den holder seg fint i kjøleskapet i fire-fem dager. Åpne posen så dampen slipper ut og avkjøl kyllingen raskt i kjøleskapet. Kyllingen bør ikke varmes opp igjen mer enn én gang, for da blir kjøttet raskt litt tørt og kjedelig.

Skulle det slumpe til at du har rester igjen av kyllingen, kan du rive kjøttet i biter og servere det i en raus og mettende salat.

GRILLET KYLLING MED COUSCOUS OG RAITA

4 PORSJONER / 25 MINUTTER

1 hel grillet kylling
20 g smør, høvlet
2 dl couscous
5 dl kyllingkraft
1 ss rapsolje
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss spisskummen
¼ ts chilipulver
1 aubergine, i små terninger
1 squash, i små terninger
salt og pepper
½ lime, saften av

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 180 ̊C varmluft. Legg kyllingen på bakepapirkledd stekebrett.
  • Skjær smør i tynne skiver med ostehøvel og legg på kyllingen. Dekk med folie og stek midt i ovnen i 15 minutter. Fjern folien halvveis i steketiden.
  • Ha couscous i en bolle. Kok opp kyllingkraft og hell over couscousen. Dekk med plastfolie og sett til side til couscousen er ferdig (se pakningen).
  • Varm opp rapsolje i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme og stek løk, hvitløk, spisskummen og chili i 2 minutter under omrøring.
  • Skjær aubergine og squash i små terninger og ha i gryta. Stek videre til grønnsakene har fått farge og har falt litt sammen.
  • Rør sammen couscous og stekte grønnsaker. Smak til med salt, pepper og limesaft. Server til grillet kylling sammen med frisk og aromatisk raita.

RAITA

½ agurk, skrelt og revet
1 tomat, i små terninger
1 dl matyoghurt
1 ss rapsolje
½ ts spisskummen
1 ss fersk mynte, finhakket
1 ss fersk koriander, finhakket
½ ts sukker

Slik gjør du:

  • Skrell agurken, del den i to og skrap ut frøene med en teskje. Riv på grovt rivjern.
  • Del tomaten i to, skrap ut kjernene og skjær i små terninger.
  • Bland yoghurt, olje, krydder og finhakkede urteblader. Vend inn revet agurk og tomatbiter. Smak til med sukker.