Du har kanskje sett pakkene med ferske, rå pølser i kjøledisken? Rå pølser er myke og ferske, men kan ikke spises slik de er. De trenger varmebehandling.

Ferske pølser har et høyt kjøttinnhold og er gjerne smaksatt med urter eller krydder. Både chorizopølsene og jalapeñopølsene er hotte, mens  Middelhavspølsene og Bratwurst er mildere på smak. Det finnes en fersk pølse for alle.

<<SE OGSÅ: Se det store utvalget av ferske, rå pølser i Smak forskjellen-serien her.>>

Grill pølsekveilen riktig

Selve juvelen på pølsebordet er Salsiccia-pølsen. Salsiccia selges ofte som en rund kveil, men finnes også som avlange, tykke pølser.

Hvis du skal grille en pølsekveil, er det viktig å stikke bambuspinner som et kors gjennom kveilen. Da er det mye enklere å snu den på grillen uten å ødelegge den fine formen. Legg pinnene (bruk vanlige blomsterpinner eller tynne grillspyd) i kaldt vann en halv time før du skal grille, så tar de ikke fyr på grillen.

Oppskrift på ferske pølser med bønne-og paprikasalat

Pølser og bønner er ekte cowboymat. Blander du bønnene med bacon, grillet paprika og løk får du smakfull salat som passer perfekt til pølser.

Grill gjerne pølsene på direkte varme først for å få en fin og karamellisert hinne. De bør etterstekes på lavere temperatur. Fordi pølsene er ferske og derfor inneholder rått kjøtt, må de gjennomstekes helt.

Klem rundt pølsene etter en stund på grillen. Når de er faste, kan du skjære et snitt og se om de er ferdige.

Hjemmegrillet paprika

En salat med bønner, bacon og grillet paprika er genialt følge til ferske pølser. Det er veldig enkelt å lage grillet paprika selv; bare hiv paprikaene hele på grillen og grill til de er nesten sorte utenpå og myke inni.

Når de er klare, legger du dem i en plastbeholder med lokk. La paprikaene hvile i fem minutter før du drar skinnet av paprikaene. Fjern frø og hinner. Nå har du ferdige paprikafileter klare til bruk. 

Har du ikke tid eller lyst til å lage grillet paprika selv, får du kjøpt grillet paprika av god kvalitet på glass hos Coop Mega. 

<<PRØV OGSÅ: Paprika er også genial når du skal lage en ny og spennende taco. Del paprikaen i to og fyll dem med herlig fyll - se oppskriften her.>>

Oppskrift på ferske pølser med bønne-og paprikasalat.

Når har du har nygrillede, deilige pølser og en herlig bønnegryte med bacon og paprika, spiller det ingen rolle om sola skinner eller om det regner. Ta forsiktig ut pinnene fra Salsiccia-pølsen. Legg pølsene og en kniv på en fjøl og la folk selv forsyne seg av de de synes frister mest.

Ferske pølser med bønner, bacon og paprika

Dette trenger du til 4 personer:

 • 2 hele ferske salsiccia-pølser i kveil
 • 2 pakker ferske pølser, gjerne fra Smak forskjellen-serien
 • 3 smakspaprika (evt ferdige paprikafileter på boks)
 • 2 bokser hvite bønner
 • 2 gule løk, skåret i tynne skiver
 • 100 g bacon, i terninger
 • bladpersille
 • salt, pepper
 • olivenolje

 

Slik gjør du:

 1. Start med å grille paprikaene til de er sorte og myke. Legg dem i en plastboks med lokk i fem minutter før du fjerner skinn og kjerner. Selve paprikakjøttet skjærer du i store biter. Bruker du paprika på glass, deler du disse i store biter. 
 2. Stek løk og bacon i en panne med litt olje. Dette kan du gjøre på grillen hvis du har en jernpanne. Krydre lett med salt og pepper.
 3. Åpne boksene med bønner og skyll dem godt under kaldt vann. Hell bønnene over løkblandingen. Tilsett et par spiseskjeer olivenolje.
 4. Tilsett paprikakjøttet ved slutten av stekeprosessen, og strø hakket persille over.
 5. Bind opp pølsekveilene med et par bambuspinner. Grill dem og de andre ferske pølsene på grillen og la dem hvile på indirekte varme før du skjærer dem opp i stykker.