At kjøttet er marmorert betyr at det inneholder noe fett. Du ser det som hvite striper i selve kjøttet, i motsetning til kjøtt som for eksempel svinekoteletter som har en tydelig fettrand.
Marmoreringen er med på å gi kjøttet smak.😁😛

Har du en god kjøkkenmaskin med kvern, er det enkelt å kverne kjøttet selv.  Hvis ikke kan du høre i ferskvaredisken om de har mulighet til å gjøre det for deg.

Med eggeplommer, potetmel og krydder former du raskt gode hamburgere.
La dem ligge kjølig i en halvtime, så setter de seg og detter ikke fra hverandre når du legger dem på grillen.

Manchego er en spansk fastost av sauemelk. Du har kanskje fått den servert som tapas tidligere.

Topp burgeren med litt søtlig rødløksmarmelade.
Når du koker løken med sukker så mister løken nemlig den skarpe og rå smaken. En sikker vinner i grillsesongen!

Rødløksmarmelade er et supert tilbehør til annet kjøtt også, og til og med til ost.
Du kan selvfølgelig gjøre dette mer lettvint og lage hamburgere av karbonadedeig og med noe av Coops gode grilltilbehør i stedet. Det handler bare om hvor du vil legge lista.

 

Dette trenger du til fire personer:

Hamburgere:

  • 800 g høyrygg, entrecôte eller annet godt marmorert storfekjøtt (karbonadedeig kan også brukes)
  • 1 ts potetmel
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss chili
  • 2 ss sort pepper, grovmalt (ev. sort peppersaus)
  • 2 ss salt

 

Jalapeño- og manchegodressing:

  • 1 pk majones
  • 50 g manchego, revet
  • 1 ss jalapeño, finhakket
  • 1 ss koriander, finhakket
  • 1 lime, saften

 

Rødløksmarmelade:

  • 1 rødløk, i skiver
  • 3 ss brunt sukker
  • ½ dl rødvinseddik
  • ½ dl balsamico

 

Til servering:

  • 1 pk ruccola
  • 2 tomater
  • 4 brioche burgerbrød 

 

Slik gjør du:

  1. Kvern kjøttet. Bland kjøttet med potetmel og egg. Smak farsen til med chili, salt og pepper. Form fire hamburgere og legg dem kjølig i 30 min. Da setter de seg og blir lettere å grille.
  2. Pensle burgerne med olje og grill dem på høy varme. De er ferdige når det begynner å piple kjøttsaft ut av dem.
  3. Bland majones med manchego, jalapeño, koriander og limesaft.
  4. Kok rødløken sammen med brunt sukker, rødvinseddik og balsamico til rødløken mister den rå smaken. Topp burgerne med rødløk, og legg burgeren sammen med burgerbrød, ruccola og tomater.

<<LES OGSÅ: Det er ikke bare hamburgeren som kan spices opp, prøv en sterk vri på rekefesten med chili og lime.>>